Borsa İstanbul’daki sert düşüş sonrası Demokrat Partili Cemal Enginyurt’tan çarpıcı yorum: Mehmet Şimşek istifa etti

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri, bu hafta ortalama yüzde 1,57 değer kaybederken, BIST 100 endeksi, en düşük 9.651,21 ve en yüksek 10.109,96 puanı gördü. Haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 1,57’lik bir değer kaybıyla 9.668,10 puandan tamamladı. Bu gelişme üzerine Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’tan dikkat çeken bir tepki ve iddia geldi.

Borsa İstanbul’daki sert düşüş sonrası Demokrat Partili Cemal Enginyurt’tan çarpıcı yorum: Mehmet Şimşek istifa etti
Yayınlanma:

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, borsa düşüşü ile ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Enginyurt, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, Borsa İstanbul’daki düşüşün rastgele olmadığını belirtti. Enginyurt, “Bugün Borsa İstanbul, sebepsiz düşmedi. Belli ki, 5’li çete kavgası var. Mehmet Şimşek istifa etti. Pazartesi Ülke yangın yeri.” ifadelerini kullanarak, piyasaların düşüşüne dair çarpıcı bir açıklama yaptı.

Enginyurt’un açıklamaları, borsa yatırımcıları ve ekonomi takipçileri arasında geniş bir yankı uyandırdı. Son dönemde sık sık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair çok sayıda iddia gündeme gelmiş ancak bu iddialar yalanlanmıştı.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN JET HIZIYLA YALANLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iddialara sosyal medya üzerinden jet hızından bir açıklamayla cevap verdi. "Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim." diyen Şimşek, Ekonomi yönetiminin bir ekip ruhuyla çalıştığını ve büyük bir sorumluluk aldıklarının bilincinde olduklarını belirtti.

Şimşek açıklamasını "Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz. Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentileri çıkartanlar ve yayanlar iyi niyetli olamaz. Lütfen aldanmayın!" ifadeleriyle sonlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.