Borsacılara kötü haber: Vergi teklifi yolda!

Bankacılık ve yatırım alanlarında önemli değişiklikler gündemde. AKP'li milletvekillerinin sunduğu torba yasa teklifi, döviz cinsinden faiz gelirleri ve borsadan elde edilen kazançlara uygulanan vergi oranlarında önemli değişiklikler öngörüyor.

Borsacılara kötü haber: Vergi teklifi yolda!
Yayınlanma:

Sözcü'de yer alan habere göre, yeni yasa teklifi, döviz cinsinden faiz gelirlerinin ve borsadan elde edilen kazançların vergilendirilme oranlarında yüzde 40'a kadar artış öngörüyor. Cumhurbaşkanı'na yetki verilmesiyle, bu gelirlerden vergi alım oranları belirlenirken, mevcut yüzde 30'luk sınırlama yüzde 25'e kadar vergi yükü getiriyordu. Yeni teklif, bu vergilendirme oranının yüzde 40'a kadar çıkarılmasını hedefliyor.

Özellikle döviz hesapları ve döviz cinsinden elde edilen gelirlerdeki vergilendirme politikasındaki değişiklikler, tasarrufçuların dövize olan talebini azaltma hedefi taşıyor. Aynı zamanda, Türk Lirası cinsinden borçlanma senetlerine yönelik avantajlar da artırılmış olacak.

Torba yasa teklifi ayrıca, Cumhurbaşkanı'na hisse senedi alım satımından elde edilen kazançlara yönelik vergi oranlarını yüzde 15'e kadar artırma yetkisi veriyor. Bu yetkinin kullanımı, farklı hesap türlerine, hesabın açılış tarihine ve hisse senedi türüne göre farklılık gösterebilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.