Boya satıcısı Hakan Talay anlattı: “Ekonomik zorluklar ve deprem boya sektörünü vurdu”

Boya satıcısı Hakan Talay, boya sektöründe yaşanan sıkıntıları ve son dönemde artan zorlukları anadolugazete.comtr’ye anlattı. 6 Şubat depremlerinin, sektörde önemli etkilere yol açtığını belirten Talay, bu felaketin ardından birçok müteahhit ve boya ustasının deprem bölgesine gittiğini söyledi.

Boya satıcısı Hakan Talay anlattı: “Ekonomik zorluklar ve deprem boya sektörünü vurdu”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Evin duvar boyasının mobilyalarla uyum sağlaması, dekorasyonun estetik görünümünü güçlendiriyor; fakat görselliğin ötesinde, boyalı yüzeylerin bakımı da uzun ömürlü bir kullanım için oldukça önem taşıyor. Ekonomik koşullar ise bu estetik tercihlerde ve boya yapılma sıklığında değişikliklere neden olabiliyor.

ic-fototo.jpeg

“VATANDAŞ ESKİSİ GİBİ BOYA YAPTIRAMIYOR”

Eskiden aynı evi yıllar içinde birkaç kez boyadığını söyleyen boya satıcısı Hakan Talay, günümüzde insanların bir kere yapılan boyayla yıllarca yaşadığını ifade etti. Talay, “10 yıl önce bulunduğum yerde vatandaş iki senede bir boya badana yaptırıyordu. Şimdi ise ömür boyu yaptırmayacak galiba. Çünkü insanların ne kiraya çıkacak durumu ne de ev satın alacak gücü var." dedi.

İnşaat sektörünün iyi olmasının tüm işlerin güzel gitmesi anlamına geldiğini belirten Talay, "Müteahhit apartmanı yapıyor satacak adam bulamıyor. Binalarda satış olmazsa işler nasıl düzelecek? Vatandaşın aldığı para asgari ücret. Ayrıca piyasada para yok ve herkes kredi kartından işlerini döndürmeye çalışıyor.” diye konuştu.

genel-boyaldar.jpeg

“BOYA SATIŞLARIMIZDA GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜŞ VAR”

Satışların geçen seneye göre düşük olduğuna işaret eden Talay, inşaat sektöründe de bir düşüş yaşandığını bildirerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu yıl satışlarımız geçen seneye göre düşüş gösterdi çünkü inşaat sektöründe bir gerileme yaşandı. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin yarası bizleri etkiledi. Burada bulunan müteahhitler ve ustalar deprem bölgesine gitti. Dolayısıyla inşaatı yapacak müteahhit ve boyayı yapacak usta bulunmuyor.”

Evlerde rutubet oluşumunun silikon ve yağlı boyalardan kaynaklanabileceğini belirten Hakan Talay, "Bu boyalar, duvarların nefes almasını engelleyip gözenekleri kapattığı için rutubete yol açabilir. Evin düzenli olarak havalandırılması önemlidir. Ayrıca, yağlı boya uygulaması yapan eski ustalar artık azaldı. Şimdiki ustalar su bazlı boyalar kullanıyor, böylece aynı gün evde oturulabiliyor.” diye aktardı.

gri.jpeg

BU SENENİN MODASI GRİ

Bu yaz en çok tercih edilen rengin gri olduğunu bildiren Talay, “Bu sene en çok gri rengi boyaları sattık. Onun haricinde bej, antrasit tercihler arasında yer aldı. Gençlerin tercihi ise daha çok patlıcan moru, lacivert, lila ve kırmızı renkler oldu, özellikle yatak odaları için.” dedi.

Fiyatların piyasaya göre çok uygun olduğunu söyleyen Talay, “Şu anki şartlara göre boya en ucuz. Filli ve Polisan gibi markaların boya fiyatları 20 kilosu bin 650 TL, 10 kilosu bin TL ve üç buçuk kilosu ise 450-500 civarında. Eşyalı ve eşyasız evde fiyatlar da artabiliyor çünkü yaptığı işin süresi değişebiliyor.” ifadelerine yer verdi.

yandan-cekilmis.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.