Boykot McDonalds'ı vurdu

İsrail’in Gazze’ye saldırıları sebebiyle boykot edilen şirketlerden McDonald’s’ın satışlarındaki büyüme, Orta Doğu’nun da aralarında bulunduğu biriminde yüzde 0,7’de kaldı.

Boykot McDonalds'ı vurdu
Yayınlanma:

McDonald's, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle boykot edilen şirketler arasında yer almasıyla birlikte, Orta Doğu'nun da içinde olduğu uluslararası biriminde satışlarında yüzde 0,7'lik bir büyüme gerçekleştirebildi.

Fast food devi McDonald's, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar nedeniyle boykot edilen firmalardan biri olmasıyla, satış hedeflerini kaçırdığını açıkladı. Şirket, geçen dört yıl boyunca ilk kez, uluslararası birimindeki zayıflık nedeniyle satış hedeflerini gerçekleştiremediğini ifade etti. Bu açıklamanın ardından şirketin hisselerinde yüzde 4'lük bir düşüş yaşandı.

ABD merkezli şirket, daha önce de Gazze'deki çatışmaların dezenformasyonu artırdığını belirtmişti. McDonald's, Starbucks ve Coca Cola gibi İsrail'i eleştiren Batı şirketleri arasında yer alıyor.

Şirket, 2023'ün son çeyreğinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bazı pazarlardaki performanslarını olumsuz etkilediğini duyurdu. Orta Doğu, Çin ve Hindistan gibi birimlerde satışlar yüzde 0,7'lik bir büyüme gösterdi; bu, piyasa beklentisinin altında bir rakamdı.

McDonald's CEO'su Chris Kempczinski, Malezya, Endonezya ve Fransa'daki satışların etkilendiğini belirterek, en büyük düşüşün Orta Doğu'da yaşandığını vurguladı. Kempczinski, "Savaş devam ettiği sürece bu pazarlarda iyileşme beklemiyoruz" dedi.

Küresel olarak 40 bin şubesi bulunan McDonald's'ın şubelerinin yüzde 5'i Orta Doğu'da bulunuyor. Şirketin İsrail'deki işletmecisinin İsrail ordusuna bedava yiyecek dağıtmasının ardından eleştirilere maruz kalmasıyla gündeme gelmişti. Öte yandan, McDonald's'ın Kuveyt, Malezya ve Pakistan'daki işletmecileri, bu birimle ilişkilerinin olmadığını belirten açıklamalar yapmışlardı.

Geçen hafta Starbucks da yıllık satış öngörülerini düşürmüş ve bu durumun Orta Doğu'daki şubelerine gelen ziyaretçi sayısının azalmasının etkili olduğunu belirtmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.