Bozdoğan operasyonlarında BTÖ'ye büyük darbe

Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsal bölgelerde eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklarda sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların bertaraf edilmesine yönelik gerçekleştirilen "Bozdoğan-19" operasyonlarında 4 ilde 22 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi.

Bozdoğan operasyonlarında BTÖ'ye büyük darbe
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, BTÖ mensubu teröristlerin kırsal bölgelerde eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen "Bozdoğan-19" operasyonlarında 4 ilde 22 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini belirtti. Ayrıca 19 adet roketatar mühimmatı, 16 adet roketatar sevk fişeği, 10 adet el bombası, 444 adet çeşitli çap ve ebatlarda mühimmat ile çok sayıda silah ve patlayıcı maddenin ele geçirildiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var; o da son terörist etkisiz hale gelinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadele etmek" dedi.

Ayrıca, "Kahramanlar" ve "Bozdoğan" operasyonları kapsamında, 1 Haziran 2023 ile 31 Mart 2024 tarihleri arasında BTÖ mensubu teröristlerin kırsaldaki yapılanmalarının ve eylem amaçlı patlayıcıların yok edilmesine yönelik düzenlenen operasyonlarda toplamda 667 mağara, sığınak ve depo imha edildiğini belirtti. Bu operasyonlarda, 1 ton 662 kg amonyum nitrat patlayıcı, 77 adet plastik patlayıcı C4, 180 adet mayın, EYP, 80 bin 398 adet muhtelif çap ve ebatta mühimmat ile fişek, 10 bin 644 adet ağır silah mühimmatı, bin 30 adet el bombası, 36 adet roketatar, havan, bombatar, uçaksavar, lav silahı, 340 adet uzun namlulu silah, 198 adet tabanca ve 163 adet av tüfeği ele geçirildiğini aktardı.

Operasyonların Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Hakkari Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 107 tim, bin 445 Jandarma personelinin katılımı ve J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Şırnak merkez, Uludere, Silopi, Lice, Eruh ilçesi kırsalı ve Yüksekova kırsalında düzenlenen Bozdoğan-19 operasyonu sonucunda ise çeşitli mühimmatlar, silahlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildiğini açıkladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.