Bu illerde oturanlar dikkat! İşte 7 ve üzeri deprem beklenen iller

6 Şubatta meydana gelen depremden sonra, birçok vatandaş kendi oturduğu ilin deprem riski olup olmadığını merak etti. Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı çalışmaya göre deprem riski olan iller açıklandı. İşte detaylar...

Bu illerde oturanlar dikkat! İşte 7 ve üzeri deprem beklenen iller
Yayınlanma:

6 Şubatta 11 ili etkisi altına alan büyük depremden sonra, Türkiye genelinde deprem riski taşıyan bölgeler araştırılmaya başlandı. Son zamanlarda da sık sık meydana gelen depremler vatandaşların korkulu rüyası olurken Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı bir araştırma dikkat çekti.

DEPREM RİSKİ OLAN İLLER HANGİLERİ?

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın araştırmasına göre, fay hattının altından geçtiği 24 ilde jeolojik, jeofizik ve jeo teknik incelemeler gerçekleştirdi. Bu iller arasında Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari bulunuyor.

Kütahya, Aksaray ve Sakarya gibi fay hattının üzerinde kurulmuş şehirlerin de raporlarını hazırlayan Oda; Bursa, İzmir ve Bolu için ise deprem riski çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin birçok şehri aktif fay hatlarının üzerinde ve etrafında altında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir en yüksek deprem riskine sahip iller olarak öne çıkıyor. Özellikle İstanbul için deprem alarmı verilirken Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ da tehlike altındaki iller arasında sayılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.