"Bu kadar kirli bir adam yoktur" diyen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında mahkemeye zorla getirilme kararı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, avukat Mustafa Doğan İnal'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada, mahkeme tarafından zorla getirilmesine karar verildi.

"Bu kadar kirli bir adam yoktur" diyen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında mahkemeye zorla getirilme kararı
Yayınlanma:

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Kılıçdaroğlu'nun 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasına devam edildi.

DURUŞMANIN DETAYLARI

17 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen duruşmaya, müşteki Mustafa Doğan İnal avukatı ile katılırken, Kılıçdaroğlu’nun avukatı da hazır bulundu. Sanık avukatı, Kılıçdaroğlu'nun ikametgahının Ankara’da olduğunu belirterek talimatla ifadesinin alınmasını talep etti. Müşteki avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini ifade ederek, Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı verilmesini istedi. Savcı, duruşmada eksik hususların giderilmesini talep etti.

Mahkeme, ara kararda Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine hükmederek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM CHP Grup Toplantısı'nda avukat Mustafa Doğan İnal hakkında "Bu kadar kirli bir adam yoktur" ve "Bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim" şeklinde ifadeler kullandığı öne sürülüyor. Bu sözler üzerine hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu'nun "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Ayrıca dosyanın Uzlaştırma Bürosu'na gönderildiği, ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı da iddianamede yer alıyor.

Mahkeme süreci, Kılıçdaroğlu'nun zorla getirilmesine ilişkin kararın uygulanmasıyla devam edecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.