Bu kulede 365 gün şiir okunacak
Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı ‘Şiir Kulesi’nde yılın her günü belirli saatte şiir okunacak.
Nilüfer Belediyesi kente bir değer daha katarak Şiir Kulesi’ni açtı. Şiir dünyasını temsil eden ve şiir okunabilme özelliğiyle Türkiye’de tek olan Şiir Kulesi’nde, yılın her günü saat 14.00’te şiir okunacak.
Nilüfer Belediyesi, şiiri yaşatmak, herkese sevdirmek için Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’na Şiir Kulesi yaptı. Şiir dünyasını Türkiye’de temsil eden, aynı zamanda şiirin okunabildiği tek anıt heykel olan Şiir Kulesi, düzenlenen yarışma sonucunda heykeltıraşlar Ertuğ Atlı ve Selçuk Arık tarafından yapıldı. Yılın 365 günü aynı saatte şiirlerin okunacağı Şiir Kulesi, 2. Nilüfer Uluslararası Şiir Festivali kapsamında törenle açıldı. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclis Üyeleri, festivalde yer alan şairler ve sanatseverler katıldı.
Şiir Kulesi’nin kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bir hayaldi gerçek oldu. Kentlerin simgesi vardır. Nilüfer’in de birçok simgesi var ama bir de Şiir Kulesi olsun istedik. Şuna inanıyorum ki sürdürülebilir anlayışı ortaya koyuyorsak birkaç yıl sonra bu kulede herkes şiir okunduğunun farkına varacaktır. Bu da Nilüfer’in dünyada tanınan kent olmasına katkı sağlayacak“ dedi.
Şiir Kulesi’nde yılın 365 günü, saat 14.00’te şiir okunacağını ifade eden Bozbey, “Her gün Cumhuriyet Meydanı’ndan çağlayan şiirler dizelerin kanadından yüreklere akacak. Belki burada okunan şiirlerle duygularımızı tekrar keşfedeceğiz. Belki de hayata olan tutkumuz, burada, Şiir Kulesi’nde dillendirilen şiirlerle artacak” diye konuştu.
Şiir Kulesi’nin açılışını şairler ve heykeltıraşlarla birlikte yapan Başkan Bozbey, kuledeki ilk şiiri de okudu. Şiir Kulesi’nde konuk şairler Çağla Meknuze, Süreyya Akçay, Serdar Ünver, Gökçenur Çelebioğlu ve Romanya Brailla’dan gelen Lusien Sabados da şiir okudu. Yüksekliği 12 metre olan Şiir Kulesi’nde 25 şairinin fotoğrafları, zemin bölümünde de 600’e yakın Türk şairinin isimleri yer alıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.