Bu meslek gurupları dikkat: Peşin vergi dönemi geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in duyurduğu yeni vergi paketi için AK Parti'de kapsamlı çalışmalar başlatıldı. Yeni düzenlemeye göre, doktor, mühendis, diş hekimi ve bazı serbest meslek gruplarından önce vergi alınacak, daha sonra beyanname verilecek. Mahsuplaşma ise vergi dönemi sonunda gerçekleştirilecek.

Bu meslek gurupları dikkat: Peşin vergi dönemi geliyor!
Yayınlanma:

Yeni vergi paketi, vergide adaletin sağlanması ve dolaylı vergilerin genel vergi gelirleri içindeki payının azaltılması amacıyla hazırlandı. Paket, özellikle kazancı ile ödediği vergi arasında uyumsuzluk olanlara yönelik düzenlemeler içeriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı detaylara göre, serbest meslek gruplarına yönelik peşin vergi uygulaması getirilmesi planlanıyor.

PEŞİN VERGİ UYGULAMASI GELİYOR

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, doktor, mühendis, diş hekimi gibi serbest meslek gruplarına peşin vergi uygulaması getirilecek. AK Parti kurmayları, düzenlemenin gerekçesini şu şekilde açıkladı: "Bazı meslek gruplarına baktığınızda, gayet lüks bir yaşam sürüyorlar, son model arabalar veya lüks yaşam standartlarına sahipler. Bu tür yaşam tarzları, yüksek kazanç gerektirir. Ancak, ödedikleri vergiye baktığınızda kazançları ile uyumsuzluk olduğunu görüyoruz. Hatta, hiç kazanmıyormuş gibi vergi ödemeyenler bile var. Bu duruma son vermek istiyoruz."

VERGİ KAÇIRMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yeni düzenlemeyle birlikte, verginin peşin alınması ve daha sonra beyanname verilmesi planlanıyor. Vergi dönemi sonunda mahsuplaşma yapılacak. Bu yöntemle vergi kaçırmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Çünkü, hiç kimse vergi incelemesine tabi olmak istemez. Beyan edilen matrah alınan vergiden daha düşük gösterilirse, vergi incelemesine tabi tutulacaklarını bilirler.

YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR

AK Parti tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda yeni vergi paketinin kısa süre içinde yasalaşması bekleniyor. Bu yeni uygulama, vergide adaleti sağlamayı ve vergi kaçakçılığını minimize etmeyi amaçlıyor. Vergi paketinin detayları ve uygulama süreci hakkında daha fazla bilgi önümüzdeki günlerde netleşecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.