Bu ormana bilim adamı olmayan giremez: Hacıosman Ormanı!

Çarşamba ilçesindeki Hacıosman Ormanı, özel bir özelliğiyle göze çarpıyor. İlginç orman sadece bilim insanlarının ziyaretine açık...

Bu ormana bilim adamı olmayan giremez: Hacıosman Ormanı!
Yayınlanma:

127,77 hektarlık geniş bir alana yayılan Hacıosman Ormanı, tamamen orman rejimine tabi ve Avrupa çapında ender ve tehlikede olan bir su basar ormanı olarak büyük bir öneme sahip.

Bu özel orman, çeşitli ve nadir ağaç türlerine ev sahipliği yapıyor. Sivri meyveli dişbudak, ova akçaağacı, doğu gürgeni, adi gürgen gibi zengin bitki örtüsüne sahip. Ağaçların boyu 20 ila 40 metre arasında değişiyor ve ormanın bünyesinde 12 ağaç katı taksonu, 30 çalı katı taksonu ve 68 ot katı taksonu bulunuyor. Bu özel orman, doğal sit alanı statüsünde koruma altında ve zengin mantar türleriyle, farklı ötücü ve balıkçıl kuş türleriyle de dikkat çekiyor.

Samsun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Samet Yılmaz, Hacıosman Ormanları'nın deniz seviyesinde ve düz bir arazi yapısına sahip olduğunu belirtiyor. Bu orman, Avrupa'nın dikkat çeken bitki örtüsü ve hayvan topluluğuyla öne çıkan nadir ve tehlike altındaki bir su basar ormanı olarak özel bir konuma sahip. Yılmaz, ormanın korunması amacıyla sadece bilimsel çalışmalara izin verildiğini ve ziyaretçi kabul edilmediğini vurguluyor. Bu alanın sadece bilimsel araştırmalar için kullanılabildiğini belirtiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.