Bu yaz en çok konuşulan tatil yerleri!

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye\'nin 2024 yazında en çok konuşulan tatil beldeleri belli oldu. Araştırma, yazılı basın, TV, internet ve sosyal medyada yapılan 10 binin üzerindeki yayın incelenerek gerçekleştirildi.

Bu yaz en çok konuşulan tatil yerleri!
Yayınlanma:

Bodrum, 4 bin 268 haberle en çok konuşulan tatil beldesi olarak zirvede yer alırken, onu 4 bin 164 haberle Çeşme takip etti. Bodrum'un magazin haberlerinin ötesinde, fahiş fiyatlar, KDV usulsüzlükleri ve trafik gibi sorunlarla gündeme gelmesi, medya ilgisini artıran etkenler arasında yer aldı.

marmaris.jpg

MARMARİS ÜÇÜNCÜ SIRAYI ALDI

Marmaris, 2 bin 962 haberle üçüncü sırayı elde ederek dikkat çekti. Türkiye'nin önde gelen tatil beldelerinden biri olan Marmaris, doğal güzellikleri ve çeşitli aktiviteleriyle turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

antalya.jpg

ANTALYA'NIN İLGİ GÖRMEMESİ ŞAŞIRTTI

Yabancı turistlerin gözdesi olan Antalya, araştırmada beklenmedik şekilde düşük haber sayısıyla dikkat çekti. Antalya ve çevresi, listenin sonlarında yer alarak medya tarafından daha az konuşulan destinasyonlar arasında bulundu.

MUĞLA EN POPÜLER TATİL İLİ

Muğla, Türkiye'nin en çok konuşulan tatil illeri arasında öne çıktı. Muğla, Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi beş önemli tatil beldesine ev sahipliği yaparak geniş bir yelpazeye hitap ediyor. Muğla'nın haber sayısı, İzmir, Antalya, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir'in toplamından daha fazla oldu.

mugla.jpg

MEDYA İLGİSİ EN ÇOK ELEKTRONİK MEDYADA

Araştırmaya göre, tatil beldeleriyle ilgili haberlerin çoğu elektronik medyada yer alıyor. Yazılı basın ise en az ilgi gören medya olarak öne çıkıyor.

BÖLGESEL DAĞILIM

Ege Bölgesi, Türkiye'nin tatil beldeleri haberlerinin büyük çoğunluğunu oluşturarak yüzde 83 pay alırken, Akdeniz Bölgesi yüzde 14 ve Marmara Bölgesi ise yüzde 3'lük bir paya sahip.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.