Bugün neler oldu? 27 Aralık’ta öne çıkanlar: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

27 Aralık 2023 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

Bugün neler oldu? 27 Aralık’ta öne çıkanlar: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ederken İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, savaşın aylarca devam edebileceğini açıkladı.

Türkiye’den gelişmeler

Bakan Işıkhan, asgari ücretin 700 TL asgari ücret desteği olmakla birlikte 17 Bin 2 TL olarak açıklandı. Türk İş Başkanı Ergün Atalay ise tekliflerinin 18 Bin TL olduğunu söyleyerek karara muhalefet şerhi koyduklarını söyledi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütü PKK/KCK-HPJ'nin sözde liderlerinden biri olarak kabul edilen "Aryen Are" kod adlı Zeynep Eyveri'nin nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Can Atalay’a tahliye çıkmadı: Gezi Parkı protestoları kapsamında tutuklanan ve Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili seçilen Can Atalay'a ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez ihlal kararı vermesini değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yerel mahkeme kararıyla ilgili olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne iletmeye karar verdi.

İYİ Parti’ye 6 Şubat’ta yaşanan büyük felaketin ardından katılan ve Hatay’da depremzedeler tarafından da büyük destek gören eski futbolcu Gökhan Zan İYİ Parti’den istifasını açıkladı.

Gazeteci Şaban Sevinç, Memleket Partisi ile CHP birleşecek iddiasında bulundu. Sevinç'in iddiasına göre Memleket Partisi, CHP’den haber bekliyor.

Son dönemde birçok kez sallanan Çankırı'da saat 16.04'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremde olumsuz bir durum yaşanmadığı açıklandı.

AK Parti ve MHP’nin 2024 Yerel seçimleri kapsamında yaptığı anlaşmaya göre Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İstanbul'da Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Beşiktaş; Ankara'da ise Etimesgut, Polatlı, Gölbaşı, Ayaş ve Kalecik ilçelerinde aday çıkaracak ve AK Parti bu adayları destekleyecek.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankaragücü Eski Başkanı Faruk Koca tahliye edildi. Tahliye kararı sonrası Ankaragücü Tesisleri’ne çıkartma yapan Ankaragücü taraftarına Faruk Koca’dan teşekkür ve özür açıklaması geldi.

Ankara'da yılbaşı için Ankaray, metro ve otobüs seferleri arttırıldı. EGO Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada yılbaşı gecesi Ankaray ve Metro seferlerinin 02’ye kadar otobüs seferlerinin ise 02.30’a kadar arttırıldığı açıklandı.

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, yeni yıla kısa bir süre kala Ankara'da satışa sunulan Milli Piyango yılbaşı biletlerinin yüzde 80-90 oranında tükendiğini ifade etti.

Keçiören Belediye Başkanı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Turgut Altınok'un yeğeni Fatih Altınok, sosyal medya üzerinden Turgut Altınok’un AK Parti’nin Ankara adayı olduğunu açıklamıştı Altınok bu iddiaları yalanladı.

Spor dünyasından gelişmeler

Fatih Terim, Yunan devi Panathinaikos ile ilk antrenmanına çıktı.

Süper Lig’de 2 sezon Fenerbahçe forması giyen Eljif Elmas İtalya’nın Napoli takımından Almanya’nın RB Leipzig takımına transfer oldu. Fenerbahçe bu transferden cebine 1.5 Milyon Euro koydu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.