Bülent Arınç’tan TBMM’deki olaylara tepki

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti üyesi Bülent Arınç, 21 Ağustos'ta yapılan olağanüstü Meclis Genel Kurulu oturumunda yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Bülent Arınç’tan TBMM’deki olaylara tepki
Yayınlanma:

Açıklama, TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın kürsüde konuştuğu esnada AK Parti milletvekillerinin, özellikle Alpay Özalan’ın, fiziksel müdahalede bulunmasını eleştiriyordu.

Arınç, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Dün TBMM’de yaşanan olay her yönüyle vahimdir, üzüntü vericidir. Ben bu hadiseden dolayı oldukça üzgün ve endişeliyim. Böyle bir görüntü hiçbir şekilde TBMM’ye yakışmamıştır. Buna benzer kavgalar ve sataşmalar dünya parlamentolarında zaman zaman görülebilir ve onlara da yakışabilir; ancak bizim Gazi Meclisimize, millet iradesinin tecelligâhına hiçbir zaman uygun düşmez."

Arınç, yaşanan olaya ilişkin üç önemli noktaya dikkat çekti:

Arınç, TİP adına konuşan Ahmet Şık’ın, meclis grubuna sahip olmadığı için yalnızca şahsi adına konuştuğunu belirtti. Şık’ın konuşmasının hakaret ve tehditlerle dolu olduğunu ve buna izin veren TİP Başkanı'nı kınadığını ifade etti.

Meclis başkanının, iç tüzüğün 66 ve 67. maddelerine göre, tartışmaları kontrol altında tutması gerektiğini belirtti. Arınç, Meclis Başkanı Bekir Bozdağ’ın olayları engelleyemediğini, konuşmacıyı uyarması veya mikrofonunu kapatması gerektiğini savundu.

Arınç, hiçbir durumda kürsüye ve konuşmacıya fiili müdahalede bulunmanın kabul edilemeyeceğini vurguladı. Konuşmaların şiddet içermesi durumunda bile, karşılığının içtüzük çerçevesinde verilmesi gerektiğini belirtti.

Arınç, yaşanan olayların TBMM’nin yüce manevi şahsiyetini zedelediğini ve topluma kötü örnek teşkil ettiğini belirterek, bu tür olayların toplumda var olan saldırı ve tehditlere benzer bir örnek oluşturduğunu ifade etti. Bu tür hadiselerin günden güne Meclis’in toplumdaki güvenilirliğini zedelediğine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.