Bursa'da batan geminin mürettebatını arama çalışmaları 9. gününde sürüyor

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ,arama çalışmaları 667 kişilik bir ekip tarafından hava, kara ve deniz olmak üzere üç farklı yöntemle kesintisiz bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Bursa'da batan geminin mürettebatını arama çalışmaları 9.  gününde sürüyor
Yayınlanma:

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi yakınlarında ve İmralı Adası'nın güneybatısında su alıp batan "Batuhan A" isimli ticari gemideki 4 kayıp denizcinin bulunması amacıyla sürdürülen arama kurtarma operasyonları 9. gününe girdi.

MÜRETTEBATI ARAMA ÇALIŞMALARI 9. GÜNÜNDE

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, arama çalışmaları 667 kişilik bir ekip tarafından hava, kara ve deniz olmak üzere üç farklı yöntemle kesintisiz bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Geminin 6 mürettebat üyesinden 2 kişinin cansız bedenlerine ulaşılmasının ardından kaybolan diğer 4 mürettebatın bulunması için yapılan arama faaliyetlerinde, "TCG Akın" gemisi dalış operasyonlarını koordine ediyor. Gemi enkazının bulunduğu 51 metre derinlikte, "Nene Hatun" gemisi üzerinden İnsansız Su Altı Robotu (ROV) ile görüntüleme ve tarama işlemleri yapılıyor.

Türk Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sualtı Savunma (SAS) ekipleri, AFAD ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri, havadan, denizden ve karadan yoğun bir arama çalışması yürütüyor.

69 metre uzunluğundaki "Batuhan A" gemisi, 14 Şubat'ta Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Roda Limanı'na 1250 ton mermer tozu taşıyarak yola çıkmış, ancak 15 Şubat sabahı saat 06.20'de kötü hava ve deniz koşulları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Gemi enkazında yapılan dalışlarda, önce 33 yaşındaki aşçı Zeynep Kılınç'ın ve daha sonra eşine batma anını kaydettiği videoyu gönderen Hüseyin Tutuk'un cesetleri bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.