Bursa'da organze suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 8 ilde jandarma tarafından gerçekleştirilen "Mahzen-36" operasyonlarında Semed Ötünç liderliğindeki organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Bursa'da organze suç örgütü çökertildi
Yayınlanma:

Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Bursa merkezli olarak İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale'de operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar neticesinde, organize suç örgütü üyelerinin mağdurları hileyle kandırıp şiddet uygulayarak uyuşturucu madde vererek bağımlı hale getirdikleri, mağdurlara zorla hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı (torbacılık), konsomatrislik ve fuhuş yaptırdıkları, suç işlemek istemeyen mağdurlara şantaj, cebir ve şiddet yoluyla baskı yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlar kapsamında, organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli yakalanırken, 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.