Bursa'da üniversiteye sıçrayan yangın söndürüldü

Bursa'da makilik alanda başlayan ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü'ndeki ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Bursa'da üniversiteye sıçrayan yangın söndürüldü
Yayınlanma:

Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi yakınında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve Ayvalı Deresi kıyısındaki hububat ekili arazilere sıçradı.

Yangın ihbarı üzerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Söndürme çalışmalarında 4 uçak, 4 helikopter ve 1 gece görüşlü helikopter havadan, onlarca arazöz, iş ve hizmet aracı ise karadan görev aldı.

Kampüste bulunan kız ve erkek öğrenci yurtlarındaki öğrenciler tahliye edildi. Ayrıca, doğal yaşam alanında bulunan kızıl geyikler, atlar ve diğer hayvanlar da güvenli bölgelere taşındı. BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yatan ancak durumu ağır olmayan hastaların isteğe bağlı olarak taburcu edildiği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yangının kontrol altına alındığı bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

ÖĞRENCİLER SABAH YURTLARINA GERİ DÖNECEK

Yangın söndürme çalışmasına katılan kurum ve kuruluşların koordinesini sağlayan Vali Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığını ve yurtlardaki öğrencilerin şehir merkezindeki diğer yurtlara yerleştirildiğini belirtti. Demirtaş, "Sabah saatlerinde öğrencilerin yurtlarına geri döneceğini" ifade etti. Yangının seyri hakkında Tarım ve Orman Bakanı ile İçişleri Bakanı'na sürekli bilgi verdiğini belirten Demirtaş, soğutma çalışmalarının hem karadan hem de havadan gece görüşlü helikopterlerle devam ettiğini söyledi.

Veteriner Fakültesinde bulunan 150 küçükbaş ve 150 büyükbaş hayvanın güvenli alanlara alındığını belirten Demirtaş, can kaybı veya telef olma durumu yaşanmadığını vurguladı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yangın sonucunda ana eğitim binalarında herhangi bir hasar olmadığını belirtti. Yılmaz, Veteriner Fakültesi Dekanı ve çiftlik müdürünün çabalarıyla hayvanların yangın alanından kurtarıldığını söyledi. Yılmaz, "Çiftlik binamızın bir kısmında zarar meydana geldi. Ziraat Fakültesi'nin yangının kampüsümüze girdiği alanda yer alan küçük bir eğitim binası kısmen zarar gördü, ancak ana eğitim bloklarına yangın ulaşmadı" dedi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, yangının çıkış nedeni ile ilgili başlatılan soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü duyurdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.