Bütçe görüşmeleri bugün sona eriyor: Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye gündemde

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2024 yılı bütçe teklifi üzerine yapılan görüşmelerin son gününe gelindi. Bugün gerçekleştirilecek oturumda, bütçe teklifinin tamamı oylanacak ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuşma yapacak.

Bütçe görüşmeleri bugün sona eriyor: Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye gündemde
Yayınlanma:

Bütçe görüşmeleri 11 Aralık'ta başlamış olup, Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ın başkanlık ettiği son oturumda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın konuşma gerçekleştirecek. Siyasi partilerin temsilcileri, bütçe üzerine sırayla konuşacak.

AK Parti adına Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Abdulhamit Gül; CHP adına Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve Rahmi Aşkın Türeli; MHP adına ise Mustafa Kalaycı ve İsmail Faruk Aksu kürsüde yer alacaklar.

Oylamanın ardından bütçe görüşmeleri sona erecek ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi Genel Kurul'da oylanacak.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE

Bütçe görüşmelerinin ardından Genel Kurul, çalışmalarına ara vermeden devam edecek. Çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesini içeren kanun teklifi yarın görüşülecek. Ayrıca, TBMM Dışişleri Komisyonu'nun da toplanarak uluslararası anlaşmalara ilişkin kanun tekliflerini ele alacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.