Büyük hayal kırıklığı

TFF İkinci Lig Kırmızı Grup ilk hafta mücadelesinde Etimesgut Belediyespor sahasında Kırklarelispor'u konuk etti.

Büyük hayal kırıklığı
Yayınlanma:
Güncelleme:

TFF İkinci Lig Kırmızı Grup ilk hafta mücadelesinde Etimesgut Belediyespor sahasında Kırklarelispor'u konuk etti. Deplasman temsilcisi sahadan 3-0 galip ayrıldı. Sezona 11 yeni transferle giren Etimesgut ortaya koyduğu futbolla hayal kırıklığı yarattı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Etimesgut Belediyespor’da hayal kırıklığı yaşanıyor. Sezon öncesi kurduğu iddialı kadrosu ile şampiyonluk adayları arasında gösterilen siyah beyazlılar ligin ilk maçında sahasında Kırklarelispor’a 3-0 yenilerek sezona mağlubiyetle başlayan Etimesgut’ta maçın andından gerek futbolcularda gerekse teknik heyet ve gerekse Başkan Hasan Kartal’da üzüntü hakimdi.

KIRKLARELİ ETKİLİYDİ

TFF İkinci Lig Kırmızı Grup ilk hafta mücadelesinde Etimesgut Belediyespor sahasında Kırklarelispor'u konuk etti. Karşılaşma Kırklarelispor'un 3-0'lık galibiyetiyle sona erdi. Yeşil beyazlılara galibiyeti getiren golleri 33. dakikada Mert Sinan Pekesen, 43. dakikada İlter Ayyıldız ve 51. dakikada Ahmethan Köse kaydetti. Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanan mücadeleyi Alim Kandemir, Osman Baruk ve Ali Rıza Öztürk hakem üçlüsü yönetti. İki takımın zorlu mücadelesinde ev sahibi Etimesgut Belediyespor’dan Mehmet Bektaş, Ömer Esenkaya, Caner Yılmaz, rakip Kırıklarelispor’dan ise Emre Keleşoğlu, Yusuf Çelik sarı kart gördüler.

ÜÇ GOL BİRDEN

Mücadeleye iyi başlayan ev sahibi Etimesgut Belediyespor oldu. Rakip kalede etkili ataklar geliştiren ev sahibi siyah beyazlılar ilk 30 dakikalık bölümde yakaladığı gol pozisyonlarından bir türlü yararlanamadı. Orta sahayı kalabalık tutan deplasman temsilcisi Kırklarelispor ilk atağında 31. dakikada golle tanışınca Etimesgut Belediyespor’un gardı düştü ve iki gol birden kalesinde gördü. Kalecisi Yunus Emre Kırdal’ın yediği hatalı goller takımın oyundan düşmesine neden olunca iyi başlayan mücadele 3-0 gibi farklı bir sonuçla bitti.

11 YENİ OYUNCU

Bu sene İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grup’ta mücadele eden Etimesgut Belediyespor yönetim kurulu 2017-2018 sezonunu bitimiyle birlikte teknik direktör Aykan Atik’le yeni sezon planlaması yaparak kadroda büyük revizyona giderek kadrosunu 11 yeni futbolcuyla güçlendirirken geçen sezonki kadrosundan da 8 futbolcuyla da yollarını ayırmıştı. Sezona Ankara’daki kendi tesislerinde başlayan Etimesgut daha sonra Bolu’da kamp yaparak yeni sezona iddialı olarak hazırlanmıştı.

İŞTE O TRANSFERLER

2 yıldır 2. Ligde mücadele eden ve ligi orta sıralarda bitiren Etimesgut Belediyespor, bu sezon şampiyonluk parolasıyla yola çıktı. Bu hedef doğrultusunda; Mersin İdman Yurdu’ndan Abdurahman Türkmen, Aydınspor’dan Hasan Gündem, Yusuf Yıldırım, Menderes Çağlayan, Emre Akbulut, Ofsopr’dan kaleci Yunus Emre Kirdal, Konyaspor’dan İbrahim Alan, Gençlerbirliği’nden Burak Çolak, Rizespor’dan Ufuk Buncukcu, Oğuzhan Malcı, Çatalcaspor’dan Eyüpcan Delibalta transfer edildi. Geçen sezonki kadrodan; Emrah Bozkurt, Eser Yayla, Fatih Selimhan Solmaz, Osman Mert Göktepe, Halil İbrahim Can, Temel Taşkın, Bekir Turaç Böke ve Berat Çetinkaya ile yollar ayrıldı.

etimesgut-kutu-1-001.jpg

Kartal: İlk maçtan teslim olmayacağız

Sezonun ilk maçında sahasında Kırklarelispor’a 3-0 yenilen Etimesgut Belediyespor maçının ardından konuşan Etimesgut Belediyespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, “Daha sezonun başlangıcı olduğunu ve önlerinde uzun bir maraton olduğunu söyledi. Başkan Hasan Kartal konuşmasının devamında şunları söyledi, “Umarım bu çocuklara bir ders olacağını ve kendilerine geleceklerini düşünüyorum. Sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum, birinci maçta teslim olmaya gerek yok. Hiç ümitsiz değiliz, hiç sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Biz kötü oynadık ve yenildik. Bunlardan ders çıkaracağımızı düşünüyorum” dedi.

etimesgut-kutu-2.jpg

Bildirici: Daha iyi olacağız

Etimesgut Belediyespor Yönetim Kurulu üyesi Niyazi Bildirici de yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Bu ilk maçları olduğunu, önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağını düşündüğünü söyledi. Protokol tribünü yenileyen, diğer tribünleri de önümüzdeki seneden önce hazırlamayı planlayan Etimesgut Belediyespor’da çok fazla sıkıntı kalmadığını, sahanın ve tesislerin bitmek üzere olduğu belirtildi.

etimesgut-kutu-003.jpg

Atik: Bu sonuç kimseyi aldatmasın

3-0 yenildikleri Kırklarelispor maçının ardından açıklamalarda bulunan Etimesgut Belediyespor’da teknik direktör Aykan Atik, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. İlk maçı kazanıp iyi bir hava yakalamak istediklerini ancak istediği futbolu sahaya yansıtamadıklarını söyleyen Aykan Atik “Maçın başında ilk gole kadar hatasız oynadık. Kalecimizin yemeyeceği bir golü kalemizde gördük. Yediğimiz golden sonra oyun disiplinimizden koptuk. Rakibin pozisyonu yokken kendi hatalarımızdan yediğimiz gol sonrası oyun düzenimiz tamamen bozuldu. Karşılaşma sonrası başkanımız Hasan Kartal soyunma odasına gelerek oyuncuları teselli etmesi, ligin başında olduğumuzu söylemesi moralimizi düzeltti. Böyle bir başkanla çalışmak bizim için mutluluk verici. Yaptığımız hatalardan ders çıkarıp yolumuza devam edeceğiz. Çekişmeli bir sezon olacak. Alt ligden gelenler transferler yaptı, geçen sene sorun yaşayan kulüpler iyi transferler yaptı. Biz kendi kadromuza güveniyoruz. Bu sonuç kimseyi aldatmasın” dedi.

TOPLU SONUÇLAR

Konya Anadolu Selçukspor-Tuzlaspor: 1-1

Etimesgut Belediyespor-Kırklarelispor: 0-3

Fatih Karagümrük-Menemen Belediyespor: 0-1

Bandırmaspor-Kahramanmaraşspor: 1-0

Pendikspor-Sivas Belediyespor: 0-0

Manisa Büyükşehir Belediyespor-Zonguldak Kömürspor: 2-1

Darıca Gençlerbirliği-Tokatspor: 0-0

Tarsus İdman Yurdu-Buğsaş Spor: 2-2

Şanlıurfaspor-Fethiyespor: 2-1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.