Çakarlı araçlar trafiğe çıkamayacak

İçişleri Bakanlığı, son yıllarda özellikle yoğun trafik olan şehirlerde artış gösteren çakarlı araç kullanımına karşı harekete geçti.

Çakarlı araçlar trafiğe çıkamayacak
Yayınlanma:

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, yapılan denetimlerde çok sayıda aracın yasa dışı çakar lambası kullandığı tespit edildi ve bu durumu engellemek amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı.

Büyükşehirlerde çakarlı araç kullanımında önemli bir artış gözlemleniyor. Yasa dışı çakar kullanımı yaygınlaşırken, emniyet güçleri bu sorunun önüne geçmek için kontrolleri artırdı. İstanbul ve Ankara'da, son yıllarda kaydedilen en yüksek yasaklı çakar kullanımı tespit edildi.

Yeni uygulama kapsamında, usulsüz çakar kullanan araç sahipleri, bu cihazları araçlarından sökmedikleri takdirde otomobilleri trafikten men edilecek. Yetkililer, iş insanlarından organize suç örgütü liderlerine kadar geniş bir yelpazede birçok kişinin yasa dışı olarak araçlarına çakar lambası taktırdığını belirtti.

Bu yasa dışı kullanımların tespiti halinde, araç ve sürücüsü hakkında hızlı bir şekilde kısıtlayıcı tedbirler uygulanacak. Yetkililer, zengin kişilerin ve suç örgütü liderlerinin trafik cezasını ödeyerek çakar kullanımına devam ettiğini vurguladı ve kurallara uymayanların araçlarının trafikten men edileceğini, cezaların da önümüzdeki dönemde artırılacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.