Çalışan emekliye 5000 TL ikramiyede son dakika gelişmesi! Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Beklenen açıklama!

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Çalışan emekliye 5000 TL ikramiyede son gelişme! Torba yasa geliyor...

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiyede son dakika gelişmesi! Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Beklenen açıklama!
Yayınlanma:

Çalışan emekliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında 5000 TL ikramiyenin ne zaman yatacağını araştırıyor.

5000 TL ikramiye TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni önerge ile toplamda 4 milyon 680 bin çalışan emekli ve ÇKS'lilere bir kereye mahsus olmak üzere verilmesi kararlaştırıldı.

SON GELİŞME!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 25 Aralık'ta sona erecek bütçe görüşmelerinin ardından hız kesmeden çalışmalarına devam edecek. AK Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, Genel Kurul, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinden sonra ara vermeden toplandı.

Bütçe maratonunun tamamlanmasının ardından, ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. Genel Kurul, bu teklifin bütün maddelerini ele alacak özellikle çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini içeren düzenleme de bu çerçevede değerlendirilecek.

Yeni yıla girmeden önce, TBMM Genel Kurulu'nun bu teklifin yasalaşmasını tamamlayarak, çalışan emeklilere yapılacak 5 bin lira ödemenin de uygulamaya geçirilmesi bekleniyor.

Genel Kurulun, söz konusu düzenlemenin yasalaşmasının ardından bir süreliğine çalışmalara ara vermesi planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.