Çalışanları güldürecek düzenleme: '4 gün iş, 3 gün tatil modeli'

Son zamanlarda gerek çalışanlar gerekse işverenler arasında "Mesai gün ve saatleri değişecek mi?" sorusu gündemde. Sosyal güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışanları güldürecek düzenleme: '4 gün iş, 3 gün tatil modeli'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Son günlerde Türkiye'nin de gündeminde olan çalışma saatlerinin değişmesi konusu merakla takip edilmeye devam ediyor. Çalışanlar bu konuda gelecek düzenlemeleri beklerken Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz merak edilen konuyla ilgili konuştu.

Pandeminin etkisiyle birlikte dünya genelinde iş hayatında önemli değişimler yaşandığını belirten Yılmaz, Türkiye'nin de bu değişime ayak uydurması gerektiğini vurguladı.

''4 GÜN İŞ VE 3 GÜN İZİN''

Yılmaz, 4 gün iş ve 3 gün izin tatil modelinin dünyada bazı ülkelerde uygulanmaya başlandığını ve bu modelin avantajlarından bahsetti. Günlük çalışma süresine eklenen saatlerin izin olarak değerlendirilmesinin hem çalışanlar hem de işverenler için faydalı olacağını belirtti. Çalışanların zihinsel ve fiziksel sağlığının iyileştirilerek hastalık izinlerinin azalmasına katkı sağlayacağını, şirketin insan kaynakları ihtiyacını azaltacağını ve bireylerin kendilerine ve ailelerine daha fazla zaman ayırabileceğini ifade etti.

Ancak Yılmaz, modelin dezavantajlarına da dikkat çekti. Çalışma gün sayısının azalması nedeniyle bazı işverenlerin ücret indirimi talep edebileceğini belirtti.

TÜRKİYE ADIM ATAR MI?

Dünya genelinde birçok ülkenin bu modeli uygulamaya başladığını ve bazı ülkelerde yasalaştığını aktaran Yılmaz, Türkiye'nin de bu konuda adım atması gerektiğini belirtti.

Öte yandan, Türkiye'de konuyla ilgili resmi bir açıklama olmamasına rağmen, kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, Bakan Vedat Işıkhan'ın açıklamasına da değindi..

Türkiye'nin bu yeni çalışma modeline ne zaman geçeceği ve nasıl bir uygulama yapılacağı ise ilerleyen zamanlarda netlik kazanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.