Can dostlara besin değeri olmayan mama almayın

Sokak hayvanları konusu gündemden düşmeyen tartışmalardan biri... Peki sokak hayvanları nasıl beslenmeli? Veteriner Hekim Umut Akıncı, özellikle marketlerde satılan ucuz ve kalitesiz mamalara karşı uyardı!

Can dostlara besin değeri olmayan mama almayın
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Sokak hayvanlarının beslenmesi kadar nasıl beslendiğinin de önemli olduğunu belirten Veteriner Hekim Umut Akıncı, ‘yanlış’ besleme konusuna dikkati çekti.

Akıncı, sokak hayvanlarının yaygın olarak bilinçsiz bir şekilde beslendiğini, marketlerde satılan ucuz ve kalitesiz mamaların hayvanlara yarardan çok zarar verdiğini dile getirdi.

TÜRKİYE’DE MAMA FİRMALARI DENETLENMİYOR

Akıncı, “Şu an piyasada o kadar fazla sadece mama olsun diye içerisinde hiçbir protein, hiçbir besin değeri olmayan mama üretiliyor ki, sokak hayvanlarını besleyenlerin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Akıncı, ucuz ve kalitesiz mama ile hayvanlara zarar verildiğini ifade ederek, “Mama firmalarının Türkiye’de bir denetlemesi bulunmuyor. İyilik yapmaya çalışırken en kalitesiz, en ucuz mamaya yönelmek o hayvana daha büyük bir kötülük yapmak demektir. Çünkü verilen o mamalardan hayvanlar beslenmiyor aksine zarar görüyor. Bu noktada hayvanseverlerimizi daha duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

untitled-1.jpg

SOKAK HAYVANLARI DA YEMİYOR!

Sokak hayvanlarını beslerken, ‘nasılsa her şeyi yer’ mantığı ile hareket etmenin çok büyük bir yanlış olduğunu söyleyen Akıncı, şunları kaydetti: “Bizim yaptığımız en büyük yanlış bu. 15 kilo kalitesiz bir mama almak yerine 3 kilo kaliteli mama almak daha mantıklı. Sokak hayvanlarını beslerken, nasılsa sokakta yaşıyor her şeyi yer mantığıyla ilerlemek doğru değil. Marketlerde direkt olarak sokak hayvanlarına yönelik üretilen özel mamalar var ve bu mamalarda hiçbir mineral, protein, besin değeri bulunmuyor. Bu mamaların çoğunu sokak hayvanları da yemiyor.”

untitled-1-001.jpg

ŞEKERLİ YİYECEKLERDEN UZAK DURUN!

Akıncı, son olarak besleme yaparken şu noktalara özen gösterilmesi gerektiğini belirtti: “Köpekler gizli şeker hastasıdır. Sokak hayvanlarına şekerli yiyecek verilmemesi gerekiyor. Köpeklere uzun kemikler verilmemeli. Tavukların but kemikleri verilmemesi gerekiyor. Mide bağırsaklarında batmalar oluyor ve ancak operasyonla tedavi ediliyor. Çok baharatlı ve salçalı yemeklerin de verilmemesi gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.