Can Kaderoğlu kimdir?

31 Mart Yerel Seçimlerinde Ankara'nın Çubuk ilçesi için belediye başkan adayı olarak Can Kaderoğlu seçildi. 2019 yerel seçimlerinde de aday olarak gösterilen Kaderoğlu'nun biyografisi merak ediliyor.

Can Kaderoğlu kimdir?
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarının ardından il ve ilçe belediye başkan adayları belirlendi. Toplam 125 aday arasında 3 büyükşehir belediye başkan adayı bulunuyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde ise Can Kaderoğlu aday olarak gösterildi.

CAN KADEROĞLU KİMDİR?

Can Kaderoğlu, 1989 doğumlu Ankara Çubuklu bir isim olarak karşımıza çıkıyor. İlk ve orta öğrenimini Çubuk ilçesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Antropoloji bölümünden mezun olan Kaderoğlu, 2015 yılında Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde İnsan Kaynakları Uzmanı unvanını aldı.

Kaderoğlu şu anda Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler alanında yüksek lisans yapıyor ve 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yeni medya kullanımı üzerine bir tez çalışması yürütüyor. Ayrıca Anadolu Üniversitesi'nde Yerel Yönetimler Bölümü'nde öğrenimine de devam ediyor.

Aktif siyasi yaşamı da bulunan Kaderoğlu, Çubuk'ta Cumhuriyet Halk Partisi Lise Komisyonu'nu kurdu ve gençlik kollarında sorumluluk aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun kuruluşunda yer aldı ve Ankara'da bir dernek kurdu.

Şu anda Ankara, Çankırı ve Kırıkkale yöre köylerinden oluşan Aydos Dernekler Federasyonu'nda Genel Sekreterlik görevini yürütüyor. Ayrıca çeşitli yayın organlarında yazıları yayımlandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.