Çanakkale'de üniversiteliler uzay yolculuğunu heyecanla izledi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri, Türkiye'nin ilk astronotu olacak Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Ax-3 mürettebatının uzay yolculuğunu, kampüslerindeki dev ekrandan izlemenin heyecanını yaşadılar.

Çanakkale'de üniversiteliler uzay yolculuğunu heyecanla izledi
Yayınlanma:

Gezeravcı'nın Ax-3 mürettebatının SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapacakları yolculuğunu izlemek isteyen üniversite öğrencileri, ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki kütüphane önünde saat 23.30'da bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, burada kurulan dev ekrandan SpaceX Falcon 9 roketinin fırlatılmasını bekleyen öğrencilere hitap ederek, Türkiye'nin ulusal bilim takımının uzun süreli deneyler ve testler sonucu elde ettiği bu başarıyı vurguladı. Uzay yolculuğunun Türkiye ve üniversite için önemli olduğunu belirten Erenoğlu, bilim ve teknoloji alanında Türkiye'nin ikinci yüzyılının ilk yılında ivme kazanacağına inandıklarını dile getirdi.

ÇOMÜ Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Tüysüz de öğrenci, akademisyen ve yönetimin bir araya gelerek önemli bir günü paylaştığını belirtti. Türkiye'nin ilk astronotunu uzaya göndermenin gerçekleşen bir hayal olduğunu ifade eden Tüysüz, bu olayın Türkiye için büyük bir anlam taşıdığını ve uzay bilimleri alanında yeni bir çığır açacağını söyledi.

Öğrenciler de uzaya çıkacak ilk Türk astronotunun heyecanını yaşayarak, bu önemli anı kaydettiler. Türk bayrağının uzaya taşınmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getiren öğrenciler, gelecekte daha fazla uzay projelerine imza atılmasını umut ettiler.

Saatin 00.49'u gösterdiği an, öğrencilerin heyecanla geri sayım yaparak SpaceX Falcon 9 roketinin fırlatılmasını izlemeleriyle zirveye ulaştı. Bu anı cep telefonlarıyla kaydeden öğrenciler, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının uzaya doğru yolculuğuna tanıklık ettiler.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.