Canan Güllü: Cumhuriyet, kadınların eşitlik mücadelesinin meyvesidir!

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk kadınına vurgu yaparak açıklamalarda bulundu.

Canan Güllü: Cumhuriyet, kadınların eşitlik mücadelesinin meyvesidir!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

1850'li yıllardan itibaren kadınların eşitlik mücadelesinin Mustafa Kemal Atatürk'ün dikkatinden kaçmadığını belirten Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Cumhuriyetin laiklik ve eşitlik temelinde kurulduğunu vurguladı.

BAĞIMSIZLIK VE LAİKLİĞİN ÖNEMİNİ, KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENDİM

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, cumhuriyetin, kadınların eşitlik mücadelesinin meyvesi olduğunu söyledi.

Güllü, "İstiklal Marşımızı ezberlemeye çalışırken dizelerin anlamını ayrıntılarıyla anlatan ailemden öğrendim bağımsızlığın ve laikliğin önemini. Demokratik bir hukuk devleti olmanın yanında eşitliğin vazgeçilmez bir değer olduğunu. Dokuz yaşından itibaren kız çocukları okusun diye çalışmalar yaparken aslında arka planda niçin yapıldığının farkındalığı çok şey katmıştır bana. Bu nedenle iflah olmaz bir aktivist olarak laiklik ve eşitlik derim bana Cumhuriyet sorulduğunda." dedi.

ÜLKEMİZ 200. YILINA EMİN ADIMLARLA GİDECEK

Başkan Güllü, 1850'li yıllardan itibaren kadınların eşitlik mücadelesinin Mustafa Kemal Atatürk'ün dikkatinden kaçmadığını belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün etkilendiği Avrupalı feministlerin görüşleri ile birleşince ortaya Cumhuriyet ile aynı zamanlı, adına Cumhuriyet kazanımları dediğimiz haklar ve laiklik temelinde insan hakları ve eşitlik perspektifi yansımıştır." diye konuştu.

Güllü, Cumhuriyet'in 100. yılında laik ve çağdaş bir hukuk devletinin mirasçıları olarak dimdik ayakta durduklarını belirterek, "Bu ülkenin 200. yüzyılına emin adımlarla gideceği inancımdan zerre kadar kuşkum yok. Çok yaşa sen Cumhuriyet! Selam olsun sana Mustafa Kemal Atatürk! Emanetin kadınlarda... Laik Türkiye Cumhuriyeti 200. yılda emanetin sahibi kadınlarla yol alacak." ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.