Candan Kardeşler davasında önemli gelişme: Onur Apaydın, Ümit Saral iddialarını gündeme getirdi

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Candan kardeşler davasında, sanık Onur Apaydın'ın ifadesi dikkat çekti.

Candan Kardeşler davasında önemli gelişme: Onur Apaydın, Ümit Saral iddialarını gündeme getirdi
Yayınlanma:

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek’in de sanık olarak yer aldığı davada, Apaydın, suç örgütü içerisindeki rolü ve Ümit Saral hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Duruşmada savunma yapan Apaydın, eski polis memuru olarak şu anki durumunu utanç verici bulduğunu belirtti. 2014 yılında sahip olduğu "Hamzaoğlu Araç Kiralama" ve "Hamzaoğlu Büfe" isimli iş yerlerinin, ailesi tarafından kendisine açıldığını belirten Apaydın, bu iş yerlerinin, davanın diğer sanığı Ümit Saral’ın sürekli talepleri yüzünden kapatıldığını ifade etti. Apaydın, suç örgütüne katılmasının ardında maddi kazanç değil, ailesinin daha fazla zarar görmemesi amacı bulunduğunu savundu.

Apaydın, örgüt içinde lider olduğu iddialarını reddetti ve Candan kardeşlerle olan ilişkisini anlattı. Bir tanıdığı aracılığıyla Candan kardeşlerle buluşmaya çalıştığını ancak aralarındaki sorunlar nedeniyle bu görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi. Apaydın, bu görüşme gerçekleşmediği için Candan kardeşlerin başka bir masada oturduğunu ve mekandan ayrıldığını belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve durumlarının 18 Eylül 2024’te yapılacak duruşmada yeniden değerlendirileceğini açıkladı. Davanın ertelenmesiyle birlikte, duruşmaların devamında bu iddiaların nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.