Çankaya’da bir Othello

Othello, Çankaya Sahne'de Nermin Uğur yönetmenliğinde sahneleniyor. Othello, son oyunda yine kapalı gişe sahnelendi.

Çankaya’da bir Othello
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Usta tiyatrocu Mehmet Atay’ın birkaç yıl önce Çankaya’da açtığı Çankaya Sahne artık Ankaralıların tiyatro için tercih ettiği sahnelerin başında geliyor. Oyun seçimleri ve oyuncularıyla da adından söz ettiren Çankaya Sahne, bu sezon Othello ile Ankaralılarla buluşuyor.

4 Ekim’de prömiyerini yapan oyun 25 Ekim akşamı yeniden kapalı gişe şekilde sahne aldı.

“KISKANÇLIK KENDİNİ DOĞURAN, KENDİSİNE YEM OLANLARLA OYUN OYNAYAN YEŞİL GÖZLÜ BİR CANAVARDIR."

Nermin Uğur'un yönetmenliğinde sahnelenen oyunda Iago (İsmail Suat Öztürk) bir kukla gibi Othello’yu(Baran Taylan Yolalan) avucunun içinde oynatırken “namuslu bir kadına attığı iftiranın” geldiği yeri izliyoruz. Mevki, makam uğruna kendini kaybeden, kibre kapılan Iago hırsın bir insana, bir ülkeye, neler yapabileceğini gösteriyor.

img-20231025-194638.jpg

Othello’nun aşk dolu kalbine nifak tohumunu, bildiği yerden yakalayarak sokuyor Iago… Babasını, ailesini bırakarak Othello ile kaçan Desdemona (Kübra Özgün) için Iago, “Babasını aldattı o, seni de aldatabilir.” diyor. Ölümlü olarak insani hislerle Othello da buna ikna oluyor, evet, aldatabilir.

CASSIO DOST MU, HAİN Mİ?

En güvendiği adamlarından yaveri Cassio’dan(Taygun Sunar) şüphe eden Othello, Iago’nun “bir mendilin kenar örgüleri” gibi işlediği kıskançlığında büyük bir nefret keşfediyor. Öyle nefret duyuyor ki “o alçağın keşke dokuz bin canı olsa, dokuz bin canı olsa da intikamımı layıkıyla alabilsem” diyor.

Othello oyunun sonunda intikamını alıyor. Hem de adım adım istediği gibi. Planladığı gibi alıyor. Tüm intikamlarını alıp Desdemona kollarında ölü yatarken anlıyor Iago’nun kuklası olduğunu ama her şey için çok geç. Büyük komutan Othello artık çok sevdiği kadınının katili, en güvenilir dostunun cinayetinin azmettiricisidir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.