Çankaya'da spor coşkusu başladı

Okulların kapanmasının ardından Ankaralı çocuklar için Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen ve 7 ile 14 yaş arasındaki çocukları kapsayan yaz spor okullarından ilk ders uzman eğitimciler gözetiminde  “Ders Kırmadık, Rekor Kırdık” sloganıyla başladı.

Çankaya'da spor coşkusu başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yaz aylarını dolu dolu geçirmek isteyen çocuklar kurslara büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık bin 800 çocuğun katıldığı yaz spor okulunda çeşitli branşlarda eğitim alacak çocuklar kursun ilk günü büyük bir coşku yaşadı. Yaz spor okullarında; futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme ve karate branşlarının yer aldığı altı branşta eğitim alacaklar. Çocukların spor yaparken aynı zamanda sosyalleşerek kaliteli zaman geçirmesinin de hedeflendiği kursların ilk dersleri Ahlatlıbel Atatürk Parkı’ndaki Çankaya Belediyesi tesisleri ile Birlik Mahallesi’ndeki Erdal İnönü Yüzme Havuzu’nda verilen ilk eğitimle başladı.

UZMAN EĞİTMENLER

Çankaya Yaz Spor Okulları Sorumlusu Hüseyin Güzel ve Yardımcısı Cem Tırpancı ile Koordinatör Eyüp Erdoğan yönetiminde,  branşlarında uzman eğitimciler tarafından verilen kurslar için çocuklar; sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 3-4 kez Vedat Dalokay Parkı önünden belediyeye ait servislerle alınıp Çankaya Belediyesi’ne ait Ahlatlıbel Tesisleri ile Birlik Mahallesi’ndeki Erdal İnönü Yüzme Havuzu’na götürülüyor. Burada eğitim alan çocuklar yine aynı servisle alındıkları yerde servisle ailelerine teslim ediliyor. Ücretsiz düzenlenen kurslarda çocukların malzemeleri Çankaya Belediyesi tarafından karşılanıyor.

ÇOCUKLAR SPORLA MUTLU OLDU

Öte yandan çocuklarını kurslara gönderen aileler Çankaya Beledeyesi’nin bu hizmetinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler. Altı branşta verilen derslerin ilk günü ısınma hareketleri ile başladı. Alanında uzman eğitimciler tarafından verilen ilk derslerinde miniklerin mutlulukları görülmeye değerdi. Yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirten çocuklar hem spor yaptıklarını hem de yeni arkadaş edindiklerini belirterek kurslardan çok memnun olduklarını söylediler.

cankaya-belediyesi-_-cocuklar-bizim-gelecegimiz-copy.jpg

ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ

Yaz kurslarının başlaması sonrası bir açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Belediye olarak çocuklarımız için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz ve onların daha sağlıklı ve daha bilinçli yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Kurslarımızda hem yorgunluklarını atıyorlar hem de sporla uğraşarak yeni arkadaşlar ediniyorlar” şeklinde konuştu.
 “Bugünün çocukları yarının büyükleri” diyen Başkan Taşdelen, “Ücretsiz olarak verdiğimiz kurslara spor yapma imkanı bulamayan bütün çocuklarımızı bekliyoruz. Onların sağlıklı birer insan olarak yetişmesi için belediye imkanlarımızı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz.”dedi.

Çankaya Belediyesi Yaz Spor Okulları 9 Ağustos tarihine kadar sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.