Cansuyu, Gazze’ye 365 gündür can suyu oluyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 7 Ekim’den itibaren Gazze’de yürüttüğü 1 yıllık yardım faaliyetlerinin raporunu açıkladı.

Cansuyu, Gazze’ye 365 gündür can suyu oluyor
Yayınlanma:

İsrail'in saldırıların üzerinden 365 gün geçerken Cansuyu Derneği, Gazze’ye 62 tırlık acil yardım konvoyu, 2 bin ton gıda, tam donanımlı ambulans, 1 milyon 460 bin kişilik sıcak yemek, 18 milyon 250 bin ekmek ve 9 milyon 125 bin litre içme suyu gibi hayati yardımları ulaştırdı. Ayrıca taze gıda, sağlık kitleri ve çadır kent yardımları ile Gazze halkına destek sunulmaya devam edildi.

gazze-cansuyu-cadir-kenti.jpg

CANSUYU’NDAN GAZZE’YE KALICI DESTEK

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Gazze’nin dernek için büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, 2007’den bu yana Gazze’ye hem yardım hem de kalıcı projelerle katkıda bulunduklarını vurguladı. Bombardımanın başladığı 7 Ekim’den itibaren Gazze’nin kuzey ve güneyinde sıcak yemek dağıtımına hemen başladıklarını ve her gün 4 bin kişiye yemek ulaştırdıklarını açıkladı. Ayrıca savaş sırasında zarar gören bir ekmek fırınının onarımı yapılarak, üretimin hızla başlatıldığını dile getirdi.

gazze-cansuyu-tir-konvoyu-1.jpg

Köylü, Refah Sınır Kapısı’ndan içeri giren ilk yardım tırlarının Cansuyu’na ait olduğunu ve yardımların Ürdün üzerinden de sürdüğünü belirterek, Gazzelilere verilen desteğin devam edeceğini söyledi.

gazze-ekmek-dagitimi.jpg

BÜYÜK BİR AİLE

Mustafa Köylü, derneğin gönüllüleri, çalışanları ve bağışçıları ile büyük bir aile olduğunu belirterek, Gazze’deki yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür etti. “Bu zulme karşı sessiz kalmamak için elimizden geleni yapıyoruz” diyen Köylü, çalışmaların aynı kararlılıkla süreceğini ifade etti.

gazze-cansuyu-asevi-ve-yemek-dagitimi.jpg

GAZZE’DE HAYATİ YARDIMLAR VE DEVAM EDEN SEFERBERLİK

Cansuyu Derneği, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim’den itibaren seferber olarak acil yardımları bölgeye ulaştırdı. Gıda kolileri, hijyen kitleri ve sağlık malzemeleri gibi temel ihtiyaçların yanı sıra, Gazze’ye tam donanımlı bir ambulans da sağlandı. Dernek, her gün tankerlerle 25 bin litre içme suyunu Gazze’nin farklı bölgelerinde dağıtmaya devam ediyor.

gazze-gida-dagitimi-2.jpg

Yıl boyunca 1 milyon 460 bin sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Cansuyu, aynı zamanda 18 milyon 250 bin ekmek ulaştırarak, Gazzelilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam etti. Ayrıca Ürdün’den sağlanan 500 çadırlık bir çadır kenti de kurarak, altyapısını tamamladı ve Gazze’deki savaş mağdurlarına barınma sağladı.

gazze-ekmek-dagitimi-1.jpg

GELECEKTEKİ YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Cansuyu Derneği, Gazze’deki seferberliğini sürdürülebilir bir şekilde devam ettirirken, savaşın etkilerinden etkilenen Gazzelilere yönelik yardımlarını artırmayı planlıyor. Dernek, Ramazan ve Kurban Bayramı gibi özel dönemlerde de yardımlarını yoğunlaştırarak, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.