Çaykur'dan kuru çay fiyatlarına zam!

Çaykur, kuru çay fiyatlarına yüzde 24 zam yaparak yeni fiyat listelerini toptan satış şirketlerine gönderdi.

Çaykur'dan kuru çay fiyatlarına zam!
Yayınlanma:

Çaykur, Türkiye'nin önde gelen çay üreticisi ve dağıtıcısı, kuru çay fiyatlarına önemli bir zam yaparak sektördeki fiyat dinamiklerini yeniden belirledi. Şirketin en popüler çaylarından olan Rize Turist çayının kilogram fiyatı 189,54 TL'ye yükselirken, Tiryaki çayının kilogram fiyatı ise 185,66 TL olarak belirlendi. Özel çaylar arasında ise zam oranları yüzde 39 ile 68 arasında değiştiği bildirildi.

ORTALAMA YÜZDE 24 ZAM YAPTI

Karar'ın haberine göre, Çaykur, 2024 ürünü yaş çay alım fiyatlarına destekleme hariç yüzde 50, destekleme dahil yüzde 68 zam yapılmasının ardından kuru çay fiyatlarına ilk zammı gerçekleştirdi. Bloomberg'ün haberine göre; Çaykur, kuru çay fiyatlarına ortalama yüzde 24 zam yaptı.

Eylül 2023'te yayınlanan eski listede 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen toptan satış fiyatı 152,81 TL iken bugün şirketlere gönderilen yeni listede aynı çayın tavsiye edilen toptan satış fiyatı 189,54 TL olarak belirlendi. Benzer şekilde, Tiryaki çayının eski fiyatı 149,68 TL iken yeni fiyatı 185,66 TL olarak güncellendi.

Çaykur'un çeşitli kategorilerdeki çaylara yaptığı zam oranları genelde yüzde 24 seviyesinde gerçekleşirken, elekaltı, gurme ve hediyelik gibi özel çaylar daha yüksek oranlarda, yüzde 39 ile 68 arasında zamlandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.