Cem Küçük ve Murat Emir'den asgari ücret tartışması: Asgari ücret 17 Bin TL mi olacak 21 bin TL mi?

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük ve CHP Milletvekili Murat Emir, 2024 Asgari ücretin ne kadar olmasını beklediğini ve olması gerektiğini açıkladı.

Cem Küçük ve Murat Emir'den asgari ücret tartışması: Asgari ücret 17 Bin TL mi  olacak 21 bin TL mi?
Yayınlanma:

Bir TV programında asgari ücret beklentisini açıklayan Cem Küçük, Asgari ücret için yüzde 40 gibi bir enflasyon üzerinden hesap yapılacağını söyledi. Yüzde 40 zam oranıyla asgari ücretin 15 bin 962 TL’ye geleceğini ancak bunun 16 Bin TL’nin biraz daha üzerine yuvarlanacağını söyledi.

Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Bakan Vedat Işıkhan’ın asgari ücret için tek seferlik bir zam yapılacağını söylediğini de hatırlatan Cem Küçük bu sebeple 16 bin TL’nin biraz daha üstüne çıkılabileceğini belki 17 bin liralık ücretlerin konuşulabileceğini dile getirdi.

Cem Küçük’ün açıklamasının ardından söze giren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir TÜİK’in yaptığı yüzde 66 enflasyon açıklamasının ve Merkez Bankası’nın koyduğu 2024 enflasyon projeksiyonunun doğru olarak kabul edildiğinde dahi yapılması gereken zammın yüzde 36 daha fazla olması gerektiğini ve bunun 21 Bin TL gibi bir ücrete tekabül ettiğini söyledi ve “16 Bin liralık ücretin gelecek sene enflasyonun altında kalacağı netken bu zammın neden yapılmadığını Bakan beye sorar mısınız?” şeklinde konuştu.

Cem Küçük ise Murat Emir’e cevaben halk sizin ekonomi söylemlerinize neden inanmıyor neden size oy vermiyor şeklinde cevapladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.