Cevdet Yılmaz'dan Haydar Aliyev'in kabrine ziyaret

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in mezarını ve şehitlikleri ziyaret etti.

Cevdet Yılmaz'dan Haydar Aliyev'in kabrine ziyaret
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Samir Şerifov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve beraberindeki heyetle birlikte önce Haydar Aliyev'in kabrine çelenk bıraktı. Ardından Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret eden Yılmaz, şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve dua etti.

ardimcisi-yilmaz-bakude-sehitlikleri-ziyaret-etti.jpg

'BİR MİLLET İKİ DEVLET'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bakü Türk Şehitliği'nde anıta çelenk bıraktıktan sonra şehitlik defterine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Azerbaycan'ı ziyaret etmenin büyük bir şeref olduğunu yazdı. Şehitlere hitaben, 105 yıl önce Azerbaycan'ı savunurken şehit düşen aziz vatan evlatlarına minnettarlığını ifade eden Yılmaz, Türkiye ve Azerbaycan halkları arasındaki kardeşlik bağını vurgulayarak, bu mücadelelerin Azerbaycan'ın refahı için mücadele eden bugünkü kahramanlar için de bir ilham kaynağı olduğunu söyledi. 'Bir millet, iki devlet' şiarı ve şehitlerin fedakarlıklarıyla güçlenen Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin ebediyen var olacağını belirtti. Yılmaz, şehitlerin anısını gelecek nesillerde yaşatma sözü vererek, ruhlarına rahmet diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.