Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Ankara'da kiraladığı 15 katlı gökdelenle ilgili soruya Bakan Şimşek: "Kiralanan bina eskiden"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 15 katlı lüks bir gökdelen kiralanmasına iddialarına eskiden kiralandı cevabı verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Ankara'da kiraladığı 15 katlı gökdelenle ilgili soruya Bakan Şimşek: "Kiralanan bina eskiden"
Yayınlanma:

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, tasarruf tedbirlerine rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Ankara'nın lüks semtlerinden Çukurambar'da bir gökdelen kiraladığını iddia etti. Bu iddia, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerinin devreye alınmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 katlı lüks bir gökdelen kiraladığı iddialarına "Kiralanan bina eskiden" yanıtını verdi. Bu açıklama, muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı. CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Murat Emir, Şimşek'e yönelik olarak "10 aydır bakansınız, bu kiralamalara neden izin verdiniz?" sorusunu yöneltti.

Şimşek, katıldığı bir etkinlik sonrasında basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı ve bu lüks gökdelenin kiralanma sorusuna "Kiralanan bina eskidendi" cevabını yerdi. Bu yanıt, CHP'den büyük tepki aldı.

Murat Emir, Şimşek'in 10 aydır bakan olduğunu hatırlatarak, bu sürede yapılan kiralamalara neden izin verildiğini sorguladı.

Bu tartışma, hükümetin tasarruf tedbirlerine ne kadar riayet ettiği konusunda kamuoyunda soru işaretleri yarattı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.