Çeyrek Finale sürpriz taşınmadı

Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16 Turu’nda şu ana dek dört maç oynandı. Dört maçta da kazanması muhtemel gözüken takımlar kazanmayı başardı.

Çeyrek Finale sürpriz taşınmadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEĞERLENDİRME - ÖMERCAN ÖZMEN

Son 16’nın ilk gününde İsviçre–İtalya ve Almanya–Danimarka karşı karşıya geldi. Kağıt üzerinde ağır favori olan Almanya yine iyi bir futbolla Danimarka’yı yendi. Danimarka’nın da iyi bir futbol ortaya koyduğu maçta sürpriz yaşanmaması şaşırtmadı.

Diğer maçta ise Hırvatistan’a karşı son saniye golüyle puan kurtararak buraya gelen İtalya vardı. İtalya, İspanya’ya mağlup olmuş bir de Hırvatistan’dan son saniye golüyle puanı kurtarmıştı. Yani iki kez sıçrayan İtalya, kalecisi hariç turnuvada bir varlık gösterememişti. İsviçre maçı da aynı formda oynandı.

İsviçre ise Donnarumma’ya rağmen attığı iki golle üst tura yükseldi. Kağıt üzerinde İtalya favori gözükse de turnuva içerisindeki performanslarıyla İsviçre’nin üst turu da sürpriz olmadı.

İkinci gün ise İspanya–Gürcistan ve İngiltere–Slovakya karşı karşıya geldi.

Gürcistan bulduğu erken golle 1-0 öne geçti. İspanyollar yaşadığı bu şoku üzerlerinden atmakta zorlandılar ancak yine Rodri uzaklardan şık bir golle devreyi eşitlikle kapattı. İkinci yarı daha rahat bir futbol oynayan İspanyollar dört golle üst tura çıkarak Gürcülerin peri masalına nokta koydu.

Turnuvanın tartışmasız en sıkıcı futbolunu oynayan İngiltere yine yüzleri güldürmedi. Hatta elenmesini bekleyenleri üzdü. Slovakya karşısında 94 dakika 1-0 geride olan İngilizler, 90+5’te Bellingham ile eşitliği sağladı ve maçı uzatmaya götürdü.

Uzatmada ise henüz ilk dakikada Kane ile gol bularak üst tura yükseldi. Futbol kamuoyu Slovakya için üzülürken İngilizler bir tur daha kendilerini turnuvaya devam ettiren galibiyetin sevincini yaşadılar. İngilizler’in attığı ilk gol resmi olarak 90+5, ikinci golleri ise 91.dakikada geldi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.