CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka'dan Bakan Göktaş'la buluşması sonrası 'Soyadı' müjdesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yaptığı görüşmenin ardından önemli bir gelişmeyi duyurdu. Kadınlara yönelik "soyadı dayatması" olarak adlandırılan maddenin 9. Yargı Paketinden çıkarıldığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka'dan Bakan Göktaş'la buluşması sonrası 'Soyadı' müjdesi
Yayınlanma:

Aylin Nazlıaka, kadınların mücadelesinin olumlu sonuç verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“9. Yargı Paketinde kadınlar için bir tehdit olarak duran, soyadı dayatması sorunu çözüme kavuşturuldu. Biz bu meseleyi sadece bir soyadı seçimi olarak görmüyoruz. Bu, kadınların kimliğine sahip çıkma hakkıdır. Kadın-erkek eşitliği hakkıdır ve bir ailenin eşitlik esasına dayalı olarak kurulmasını ifade eder. Kadının kendi soy kütüğünden bir diğerine geçmeme hakkını ve kadınların tercih hakkını savunuyoruz.”

Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile yapılan görüşme sonucunda bu dayatmanın yasadan çıkarıldığını müjdeleyerek, kadın hakları konusunda gösterdikleri mücadelenin meyvelerini verdiklerini vurguladı. Ayrıca, bu konuda mücadele eden tüm destekçilere teşekkür etti.

Nazlıaka, özellikle bu konuda mücadele eden tüm kadın ve erkeklere, başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel olmak üzere partililere teşekkür etti. Bu gelişme, kadın hakları savunucuları tarafından olumlu bir adım olarak değerlendirildi ve toplumsal eşitlik mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olarak görüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.