CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nun gazetecilerle Roma ziyaretini değerlendirdi: Türkiye için lobi faaliyeti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100 Özel Röportaj'da Erdoğan Aktaş moderatörlüğünde Kübra Par, Gürkan Hacır ve Betül Araz'ın sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nun gazetecilerle Roma ziyaretini değerlendirdi:  Türkiye için lobi faaliyeti
Yayınlanma:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, gazetecilerin Roma seyahati masraflarını İBB'nin karşılamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, "İBB'nin Roma gezisi lobicilik çalışması. Bu İstanbul'da yapılacak olimpiyatlarla ilgili en önemli adım, tanıtım faaliyeti. Eğer belediye kaynakları ile gazeteciler götürülüp CHP veya belediye başkanı yararına PR çalışması olsa bu hoş durum olmaz. Bu İstanbul için savunuculuk, lobi faaliyeti. Bu işin sonucuna iyi bir sonuç alındığında hep birlikte kazanacağız." dedi.

"KEŞKE BÖYLE BİR DAVET YAPMAK AYIPLI BİR ŞEY OLSA"

Özel, İBB'nin Roma seyahatiyle ilgili bir sorun görmediğini ifade ederek, "Ben meseleyi mahsurlu, sorunlu görmüyorum. Keşke gazetecilere böyle bir davet yapmak ayıplı bir durum olsa. Eskiden öyleydi. Gazeteler kendi masrafını karşılardı." şeklinde konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL, GAZETECİLERLE YURT DIŞI ZİYARETİ YAPACAK MI?

Gürkan Hacır'ın "Mesela siz Azerbaycan’a gideceksiniz, Azerbaycan gezinize gazetecileri alacak mısınız, aldığınızda o gazetecilerin masraflarını CHP mi ödeyecek?" sorusuna Özel, "8 Haziran’da Bükreş’e gidiyorum, almıyorum, 10 Nisan’da Bükreş’teydim almadım, Kıbrıs’a gittim almadım bir tek Filistin meselesinde bir gazeteci ‘Mutlaka orada olmak isterim, katkım olur’ dedi ona da dedim ki bu gazeteci davet işleri biraz netameli işler belki kurumunuz karşılamayı düşünürse olabilir dedik." yanıtını verdi.

Partisinin parasını harcama konusunda hassas olduğunu belirten Özel, "Bir miting sahnesi 2,5-5 milyon TL'ye mal oluyor. O yüzden ben otobüs kullanıyorum. O yüzden bizim sayman beni çok seviyor. Ben 105 mitingde 4-5 tanesinde sahne kurdurdum, gerisinde otobüsten konuştum. Ben partinin parasını harcama konusunda hassasım." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesine dair kamuoyu araştırmalarında yüzde 60 olarak görünen desteği yeterli bulduğunu aktardı ve normalleşme sürecine dair kamuoyundaki desteğin iyi olduğunu ifade etti. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik "MHP'ye rağmen normalleşebiliriz" ifadesini de açtı ve Bahçeli ile görüşmelerinde Bahçeli'nin kendisine bu süreci desteklediğini belirttiğini ancak MHP bu tutumu desteklemezse MHP'ye rağmen de normalleşebileceklerini düşündüğünü belirtti.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son dönemde yapılan açıklamalar sonrası kendisinin Cumhurbaşkanlığı için aday olacağına dair iddialara yanıt verdi ve "Böyle bir hedefim yok tek hedefim CHP'yi iktidar yapmak" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.