CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Kimden ve nereden gelirse gelsin, terörü lanetliyoruz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına dair yaptığı açıklamada, saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, terörün Türkiye'nin kardeşliğini zedelemeyeceğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Kimden ve nereden gelirse gelsin, terörü lanetliyoruz"
Yayınlanma:

Diyarbakır'daki temasları sırasında saldırıyı öğrendiklerini ifade eden Özel, programlarını yarıda keserek Ankara'ya dönme kararı aldıklarını belirtti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleriyle gerçekleştirdikleri toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek terörü lanetledi.

Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüştüğünü ve saldırıyla ilgili detaylı bilgi aldığını aktardı. Rehinelerin zarar görmeden kurtarıldığını belirten Özel, şehitler ve yaralılar nedeniyle Diyarbakır programını tamamlayamadan Ankara'ya döneceklerini açıkladı.

Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını vurgulayan Özel, "Bugünkü terör saldırısının zamanlamasına dikkatle bakmak gerekiyor. Ancak Türkiye'nin kardeşliğine olan umudumuzu hiçbir şey köreltmeyecek. Kimden ve nereden gelirse gelsin, terörü lanetliyoruz" dedi. Özel ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının devletin eşit yurttaşları olarak kendilerini hissetmelerini sağlamak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Özgür Özel, terör saldırısının tüm yönleriyle açığa çıkarılmasını talep ederken, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.