CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tek çare, bu zihniyeti sandıkta göndermek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Instagram'a getirilen erişim engeli ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) İletişim Başkanlığı’nın yetkilerini iptal eden kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Fındık Mitingi'nin ardından Bulancak Belediyesi'ni ziyaret eden Özel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tek çare, bu zihniyeti sandıkta göndermek
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Instagram'a erişim engelinin ardından yaşanan durumu "çağ dışı" olarak nitelendirerek, “Türkiye'yi yönetenler canları istediğinde Instagram’ı birkaç gün kapatabiliyorlar. Bu uygulama tamamen yanlıştır. Seçimlerde genç seçmenler, bu yasakçı zihniyete gerekli dersi vermişti. Genel seçimlerde de bu zihniyetten kurtulacağız. Artık sandık, tek çözüm yolumuzdur.” şeklinde konuştu.

"BUNUN ADI SANSÜRCÜLÜK VE BASKIDIR"

Anayasa Mahkemesi'nin, İletişim Başkanlığı'nın basın ve ifade özgürlüğüne müdahale yetkilerini iptal etmesini değerlendirirken Özel, “Bugün yaşananlar AYM kararının ne kadar haklı olduğunu ve İletişim Başkanlığının ne kadar yetkileri aşan bir kurum haline geldiğini gösteriyor. Çıkarılan kanunlarla, bu kurum adeta demokratik ülkelerde görülmeyecek yetkiler kullanıyor. Bunun adı sansürcülük ve baskıdır.” dedi.

Instagram’a getirilen erişim engelinin hem küresel hem de ulusal ölçekte "saçmalık" olduğunu belirten Özel, “Meta’nın içerik kısıtlaması ile Türkiye'de Instagram'ın tamamen kapatılması, kabul edilemez. Sosyal medya, özgür ifade ortamıdır ve her fikir suç içermedikçe özgürce paylaşılmalıdır.” dedi.

Özel, gençlerin sosyal medya üzerindeki etkilerine de dikkat çekerek, “Gençler, bu engellemeler karşısında iktidarı seçimlerde sandıkta geri gönderecekler. Bir daha Türkiye’de internet ve sosyal medya erişiminde yasaklama olmayacak” ifadesini kullandı.

Son olarak, AYM'nin kararına yönelik yaşanan sansür uygulamalarını eleştiren Özel, “Anayasa Mahkemesi'nin kararları bağlayıcıdır ve millet adına verilmiştir. Ancak bu kararlar dahi sansürcü zihniyet tarafından engelleniyor. Hukukun ve adaletin hiçe sayıldığı bir ortamda yaşıyoruz. Tek çare, bu zihniyeti sandıkta göndermek.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.