CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı adaylığı çıkışı: İlk turda kazanamayacak durumdaysak...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özel, hükümetin yeni anayasa çalışmaları için öncelikle mevcut anayasaya uyulması gerektiğini vurgulayarak, "Şu anda masadan çok uzak bir noktadayız." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı adaylığı çıkışı: İlk turda kazanamayacak durumdaysak...
Yayınlanma:

Reuters'a konuşan Özgür Özel, bir anayasa tartışmasına başlamadan önce, teklifi yapanların mevcut anayasaya harfiyen uyması gerektiğini belirtti. Anayasanın toplumsal mutabakat istediğini ifade eden Özel, "Bana oy verenler 'neden gittin o masaya' diye soracak. Toplumsal mutabakat yaratmanız lazım. İktidar mevcut anayasaya uydukça biz o masaya yaklaşırız, mevcut anayasayı çiğnedikçe biz o masadan uzaklaşırız. Şu anda çok uzak bir noktadayız." şeklinde konuştu.

Özel, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye'deki Anayasa Mahkemesi kararlarına, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki kavgaya ve uygulanmayan onlarca hak ihlali kararına dikkat çekerek, "Artık hukuk devletinden çıkıldığı görüntüsü var. Kuvvetler ayrılığından ziyade, kuvvetler birliği görüntüleri var," dedi.

Özgür Özel, eski anayasaya tam uyumun birinci olmazsa olmaz bakış açıları olduğunu belirterek, "İkincisi, yeni bir anayasa yapılacak dahi olsa mevcut anayasaya uymamanın üst düzeyde denetimi ve müeyyideli yaptırımlarının olması lazım. Türkiye çok şey kaybetti bu yüzden," ifadelerini kullandı. Yeni anayasa tartışmasını zaman israfı olarak gördüklerini ekledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise Özel, geçmişte yapılan hataları tekrarlamayacaklarını ve partideki hiçbir organı dışlamadan, kamuoyu araştırmaları ve bilimsel çalışmalar ışığında en garanti kazanacak adayı belirleyeceklerini söyledi. İttifak arayışlarının da ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

İsrail-Hamas çatışmaları ile ilgili olarak Özel, Hamas'ın sivillere yönelik eylemlerini terör eylemi olarak nitelendirirken, İsrail'in 35 bin kişiyi, 15 bin çocuğu katletmesini savunulamaz bulduğunu söyledi. Özel, İsrail'in Hamas eylemleriyle kusurlarını örtmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin İsrail'e ticaret yasağı getirmesi konusunda da geç kalındığını belirten Özel, "Ben İsrail'le Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesini hiçbir zaman savunmam, ama bu kadar büyük bir katliama dur demek için İsrail'in dostlarının sert tutum takınması gerekiyor," dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.