Ankaralı vekilin ardından bir eleştiri de CHP'li isimden geldi: ”Yasayı geri çekin”

Sokak Hayvanları Kanun Tasarısı, Meclise gelmesinin ardından ilk eleştiri CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve beraberindeki heyetten geldi. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

Ankaralı vekilin ardından bir eleştiri de CHP'li isimden geldi: ”Yasayı geri çekin”
Yayınlanma:
Güncelleme:

Suiçmez, Hayvanları Koruma Kanunu teklifinin yarın TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşüleceğini hatırlatarak, ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının dinlenmesini talep etti. Ayrıca, Meclis önünde hayvan hakları savunucularının kolluk kuvvetleri tarafından engellendiğini belirterek, "Toplantı ve gösteri hakkının engellenmemesi gerektiğini" vurguladı.

İKTİDARA SERT ELEŞTİRİ: "YASAYI GERİ ÇEKİN"

Suiçmez, iktidara da seslenerek, "Hayvanları koruma yasasına katliam maddelerinin eklenmesine asla izin vermeyeceğiz. Vatandaşları ikiye bölmekten vazgeçsinler. Akıllı çözümleri birlikte üretebiliriz. Bu kanlı yasayı geri çekin." ifadelerini kullandı.

sokak-hayvanlari-4.jpg

"YAŞAM TÜM CANLILAR İÇİN BİR HAK"

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, yaşamın tüm canlılar için bir hak olduğunu belirterek, TBMM’den canlıları öldürmek için değil, yaşatmak için yasalar yapılmasını beklediklerini dile getirdi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ise sorunla ilgili yaptırımların yer aldığı kanun metinlerine dikkat çekerek, "Uygulamadığınız tedbirlerin, denetlemediğiniz uygulamaların sonucunu bugün hayvanlarımız canlarıyla ödemek zorunda kalıyor." dedi.

ANKARALI VEKİLDEN DE ELEŞTİRİ GELMİŞTİ

Sokak Hayvanları Kanun Tasarısı ile ilgili ötenazi uygulanmasına daha önce de CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, "Sokak hayvanları ile ilgili alınacak her türlü kararda 'tek sağlık' bakışı şarttır." açıklaması ile karşı çıkmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.