CHP Kadın Kolları Başkanı seçilen Asu Kaya kimdir?

CHP'nin 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya, rakibi Aylin Nazlıaka'yı geçerek CHP Kadın Kolları Başkanı oldu.

CHP Kadın Kolları Başkanı seçilen Asu Kaya kimdir?
Yayınlanma:

Kaya, 487 oy alarak bu göreve seçildi.

Asu Kaya, 1976 yılında Osmaniye'de doğdu. İlkokul eğitimini Atatürk İlköğretim Okulu'nda, ortaokul ve lise eğitimini ise Osmaniye’nin yabancı dilde ilk koleji olan Özel Bahçeli Koleji'nde tamamladı ve 1993 yılında mezun oldu.

Kaya, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı'nda 1,5 yıl eğitim aldıktan sonra, 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı ve 2001 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Osmaniye Verem Savaş Dispanseri'nde çalışmaya başladı ve 2008 yılına kadar bu kurumda Başhekimlik yaptı. 2008 yılında Düziçi ilçesinin Ellek Beldesi'nde Aile Hekimliği görevine başladı ve bu görevi 6 ay sürdürdü. Aynı yıl Osmaniye Merkez Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapmaya başladı ve 2023 yılına kadar burada çalıştı.

Asu Kaya, 2016 ve 2018 yıllarında iki defa üst üste Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. 2020 yılında Merkez Konseyi Delegeliği görevine getirildi. Ayrıca, Genel Sağlık İş Sendikası içerisinde sendikal çalışmalarda bulundu. CHP ve Osmaniye Tabip Odası arasında YAŞAMHAK Projesi işbirliği imzalayarak, Kadın ve Çocuk haklarının korunması için çalışmalar yürüttü. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi olan Kaya, 2022 yılında Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına üçüncü kez seçildi ve Osmaniye'deki akademik meslek örgütlerini bir araya getirerek toplum için eşgüdümle çalışma platformu oluşturdu.

2023 Genel Seçimlerinde Osmaniye Milletvekili seçilen Asu Kaya, CHP Kadın Kolları Başkanı olarak görevine devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.