CHP, Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili Meclise araştırma önergesi verecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili bugün ya da yarın Meclis Araştırma Komisyonu önergesi vereceklerini söyledi.

CHP, Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili Meclise araştırma önergesi verecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilirken, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan düzenlediği basın toplantısında toplantının gündemini paylaştı. Bu hafta Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile PM toplantısını birleştirdiklerini belirten Tezcan, Türkiye’nin hem gündemini hem gelecekle ilgili planlamaları konuştuklarını kaydetti. Dünden beri Türkiye’de önemli bir gündem oluştuğunu belirten Tezcan, Kılıçdaroğlu’nun dün grup toplantısında gösterdiği belgelerle ilgili konuştu.

“Üç grup başkan vekilimiz Meclis Araştırma Komisyonu önergesi verecek”

Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 14.00’te açıklama yapacağını söylediğini hatırlatan Tezcan, “O açıklama da gelmedi. Hala merakla bekliyoruz. Eğer sahte olan bir belge iddianız varsa, sahte diyorsanız, gelin TBMM’yi harekete geçirelim. TBMM’de araştırma komisyonu kuralım, Meclis tek tek araştırsınlar. Hem belgelere baksın, belgelerin arkasındaki kaynakları sorsun, istesin, kim yalan söylüyor, sahte belge ile iş tutuyor ortaya çıksın. Sizin çoğunlukta olduğunuz TBMM'de bir araştırma komisyonu kuralım, orada bütün her şey kalem kalem incelensin. Arkadaşlarımız Meclis Araştırma Komisyonunu hazırladılar. Üç grup başkan vekilimiz bugün ya da yarın Meclis Araştırma Komisyonu önergesi verecek” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.