CHP lideri Özgür Özel'den canlı yayında Ekrem İmamoğlu'na yönelik önemli açıklamalar: "Değişim olmazsa aday olmam"

CHP lideri Özgür Özel, Ekol TV'de gündeme dair soruları yanıtladı ve parti içindeki değişim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Özgür Özel'den canlı yayında Ekrem İmamoğlu'na yönelik önemli açıklamalar: "Değişim olmazsa aday olmam"
Yayınlanma:

Genel seçim sonrası CHP'de yaşanan değişimle ilgili olarak Özel, "Dünyanın hiçbir yerinde parti lideri seçimle değişmedi. Var gücümüzle Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalıştık ama olmadı. Arkadaşlarım, ailemin ve benim travmam oldu. Sokakta gençlerin feri de söndü, heyecanı gitti" ifadelerini kullandı. Özellikle CHP'nin iktidarını görmeyi arzulayan ve uzun yıllardır zorluk çeken bir kitlenin varlığından bahsetti.

Özel, "Değişim olmazsa aday olmam" diyerek, partide bir değişim ihtiyacının altını çizdi. Ekrem İmamoğlu'nun da bu değişim ihtiyacını erken dile getirdiğini belirten Özel, İmamoğlu'nun "CHP'de değişim olmazsa İstanbul'da aday olmam" dediğini aktardı. Özel, değişim mesajını sahadaki duyguları doğru okuyan bir parti olarak halka iletmeleri gerektiğini ve genç, seçmene hesap sormayan, sorumluluğu üstlenen, fazla kadın adaylı tek parti olduklarını vurguladı. Ayrıca, seçmenlerin değişmeyen herkesi cezalandırdığını ifade etti.

MEHMET ŞİMŞEK'LE GÖRÜŞME ÖNERİSİ ERDOĞAN'DAN

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmelerin bazılarının baş başa yapıldığını ve bu konuda spekülasyonlar yaşandığını belirtti. Bu spekülasyonları önlemek adına büyükelçi görevlendirdiğini ve görüşme notlarının parti arşivinde saklandığını söyledi. Ayrıca, Erdoğan'ın vergi reformu konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşme önerdiğini ve bu görüşmenin bayramdan sonra yapılacağını belirtti. Özel, CHP'nin IMF politikalarına destek vermeyeceğini, kayıt dışı ekonomiyi ekonomiye katmak ve zenginden daha fazla vergi almak istediklerini açıkladı.

Özel, AK Parti'nin 22 yıllık yükünü üstlenmeyeceklerini, Cumhur İttifakı'ndan ayrılacak olanların Türkiye ittifakına katılabileceğini belirtti. Mahalli idarelerde CHP'nin büyük bir oranla iktidarda olduğunu ve bugüne kadar olan her şeyden Cumhur İttifakı'nın sorumlu olduğunu vurguladı. Ayrıca, CHP'nin partilerle değil, milletle ittifak yaptığını ifade etti.

Anayasa değişikliği konusuna da değinen Özel, içerikle ilgili kesin bilgi verilmediğini ve uyulması gereken bir anayasa olduğunu belirtti. Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına uyulması gerektiğini söyleyen Özel, Gezi tutukluları için af talebinde bulunmadıklarını ancak AİHM ve AYM kararlarına uyulması gerektiğini belirtti. Özellikle Osman Kavala ve Can Atalay'ın durumuna dikkat çeken Özel, MHP'nin AYM'yi kapatma önerisini ve Erdoğan'ın Gezi'yi kişisel mesele olarak gördüğünü hatırlattı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum