CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan Gazeteci Şaban Sevinç'e siyasi ahlak tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medyada "CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu oldu. Mansur Yavaş da isterse yardımcısı olacak" diyen Şaban Sevinç’e sert tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan Gazeteci Şaban Sevinç'e siyasi ahlak tepkisi
Yayınlanma:

Kılıç, yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu’na yönelik olası hukuksuzlukların karşısında olacaklarını vurgulayarak, “Sayın Ekrem İmamoğlu’na yapılacak hukuksuzluğun tam karşısındayız ve onun mücadelesinde yanındayız. Yargı eliyle millet iradesini yok saymanın karşılığı mutlaka olacaktır.” dedi.

Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğinin yasalarda açıkça yazılı olduğunu hatırlatarak, "CHP’nin kurulları, örgütü ve milletvekilleri bellidir. Seçim kararı olmadan, televizyon ekranlarında CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına karar verilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Şaban Sevinç’e yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıç, “Cumhurbaşkanı ve yardımcısını CHP Parlamento Grubu adına belirleme işi bittiyse, 1 Ekim’de meclis çalışmalarına katılmasını tavsiye ederim. İlk kanun teklifi de ‘Siyasi Ahlak Yasası’ olsun” dedi.

Kılıç, ülkenin yoksulluk, adaletsizlik ve yolsuzluk gibi gerçek sorunları varken bu tür gündemlerin kamuoyunu meşgul etmesini eleştirerek, “Halkımıza ve bu ülkeye yapılan en büyük kötülük, bu tür gündemlerle insanları meşgul etmektir. İnsanların emeğine, mücadelesine yazık etmeyin” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.