CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Erdoğan'a teğmen yemini tepkisi: Siyasetinize bu gençleri feda edemezsiniz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Kara Harp Okulu'ndaki yemin töreni görüntülerine yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Erdoğan'a teğmen yemini tepkisi:  Siyasetinize bu gençleri feda edemezsiniz
Yayınlanma:

Yücel, "Başkomutanlarının izinde yürüyen genç teğmenleri gündelik siyasetin içine çekmek, kutuplaşma yaratarak siyasi rant elde etmeye çalışmak, iktidarının son günlerini yaşayanların yapacağı bir vicdansızlıktır" dedi.

Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, son dönemde artan şehit haberleri ve Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yücel, Irak'ın kuzeyinde PKK ile çıkan çatışmalarda şehit düşen Üsteğmen Ömer Fatih Ayar, Tunceli'de şehit olan Uzman Çavuşlar Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Doğan Kızılateş için Allah’tan rahmet diledi.

İktidarın güvenlik politikalarını eleştiren Yücel, "22 yıllık AK Parti iktidarı, vatanı ve çocukları koruyamıyor" dedi. Feodal yapıların ve cemaatlerin devletin her kademesine sızdığını iddia eden Yücel, "Yitirdiğimiz çocuklarımızın sorumlusu bu yapıya göz yumanlardır. AKP iktidarda kaldıkça hiçbir çocuğumuzun canı güvende olmayacak" diye konuştu. Narin Güran'ın cinayetinin üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini belirten Yücel, "Bu ülkede oya değil, adalete ihtiyaç var. Narin'in adalete ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

Yeni eğitim öğretim yılının birçok sorunla başladığını vurgulayan Yücel, artan kırtasiye ve servis ücretlerinin velileri zor durumda bıraktığını söyledi. Öğretmen atamalarının yetersiz olduğunu belirterek, genç öğretmenlerin atanma beklediğini dile getirdi.

Kara Harp Okulu'ndaki yemin törenine dair konuşan Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın törene yönelik açıklamalarına da yanıt verdi: "Erdoğan, teğmenlere sırf 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' dedikleri için kin kusuyor. Bu neyin intikamıdır? Siyasetinize bu gençleri feda edemezsiniz" dedi.

Yücel, ayrıca AK Parti'nin emeklilik sistemi üzerinde yaptığı değişiklikleri eleştirerek, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ni (TES) dar gelirli vatandaşı mağdur edecek bir düzenleme olarak nitelendirdi. SGK'den emekli olmanın gelecekte yetersiz olacağını savunan Yücel, kıdem tazminatının yok edilmek istendiğini ve buna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Son olarak, CHP'nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'na değinen Yücel, kurultayın geniş bir mutabakatla geçtiğini ve parti içerisinde birlik ve beraberliğin sürdüğünü vurguladı. Yücel, demokratik ve katılımcı bir Türkiye için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, "Eşit, özgür, adil ve kalkınan bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.