CHP PM toplantısı sonrası Deniz Yücel'den açıklama: "Mustafa Kemal'in askeri olmak, vatanını ve milletini sevmek demektir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bu hafta gerçekleştirilecek olan tüzük kurultayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP PM toplantısı sonrası Deniz Yücel'den açıklama: "Mustafa Kemal'in askeri olmak, vatanını ve milletini sevmek demektir"
Yayınlanma:

Yücel, "İnanıyoruz ki, değişimin ilk adımı olan bu tüzük kurultayından, Türkiye'nin en demokratik, en katılımcı, kadın haklarına en saygılı, gençleşmeyi öne alan ve geleceğe en doğru perspektiften bakan bir tüzük çıkacak." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezi'nde, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantısında konuşan Yücel, Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne de değindi. Yücel, törende Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet değerlerine bağlılıklarını ifade eden genç teğmenlere yapılan saygısızlığı asla affetmeyeceklerini belirterek, "Mustafa Kemal'in askeri olmak, vatanını ve milletini sevmek demektir. Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenler elbette Büyük Önder Atatürk'ün yolundan yürüyecekler." dedi.

Yücel, konuşmasında yeni adli yılın başlamasına da değinerek, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi için kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam anlamıyla uygulanması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin 2023 raporuna göre çiftçilerin banka borçlarının son bir yılda yüzde 88 oranında arttığını ifade eden Yücel, AK Parti'nin çiftçiye yönelik politikalarını eleştirdi. Mazot ve gübre desteğinin tek kalemde toplandığını ancak çiftçilerin bu desteği hala yeterince alamadığını belirtti.

Ekonomik krizin eğitim sistemine etkisine de dikkat çeken Yücel, 2024-2025 eğitim öğretim yılının şikayetler ve sorunlarla başladığını söyledi. Yücel, kırtasiye malzemeleri ve okul servis ücretlerindeki artışlar nedeniyle velilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin zor durumda olduğunu ifade etti.

Yücel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davaya da değinerek, bu davanın siyasi bir nitelik taşıdığını ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür baskılara boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Son olarak, CHP'nin değişim süreci hakkında bilgi veren Yücel, 4-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda, parti tüzüğünün demokratik ve katılımcı bir anlayışla yenileneceğini belirtti. Yücel, nisan ayından bu yana süren çalışmalar kapsamında 19 bin görüş aldıklarını ve bu görüşlerin tüzük çalışmalarına dahil edildiğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.