CHP sözcüsü Deniz Yücel'den TBMM'deki kavga sonrası AK Partili isimlere tepki: "Sokak çetesi üyesi"

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, TBMM'de yaşanan gerilim ve saldırılara dair sert açıklamalarda bulundu. Yücel, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın genel kurulu iç tüzüğe aykırı bir şekilde yönetmesini eleştirerek, "Kürsü dokunulmazlığının hiçe sayılması ve Can Atalay’ın Anayasa'dan doğan haklarının çiğnenmeye devam edilmesi kabul edilemez bir durumdur." dedi.

CHP sözcüsü Deniz Yücel'den TBMM'deki kavga sonrası AK Partili isimlere tepki:  "Sokak çetesi üyesi"
Yayınlanma:

Yücel, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşananları, "demokrasiyle ve Türk parlamento geleneğiyle bağdaşmayan utanç verici bir tablo" olarak nitelendirdi. Olaylar sırasında yumrukların havada uçuştuğunu, genel kurul salonuna kan bulaştığını ve muhalif vekillere yönelik bir linç girişiminin yaşandığını belirtti.

Yücel, İzmir'e ve TBMM'ye yakışmayan iki AKP'li vekil olan Alpay Özalan ve Eyyüp Kadir İnan'ı eleştirerek, bu vekillerin parlamento üyesi gibi değil, "tetikçi" ve "sokak çetesi üyesi" gibi davrandığını ifade etti. Özalan'ın kürsüde konuşan bir milletvekiline arkadan haince saldırdığı ve sonrasında korkakça kenara çekildiği örneğini verdi.

Yücel, Alpay Özalan ve Eyyüp Kadir İnan'ın planlı bir saldırının uygulayıcıları olduğunu belirterek, "Bu iki isim, İzmir ve TBMM için birer utanç kaynağı olduklarını bir kez daha kanıtladılar." şeklinde konuştu. Yücel, ayrıca olaylar sırasında zarar gören milletvekillerine, Okan Konuralp, Ahmet Şık ve Gülistan Koçyiğit'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.