CHP'den buğday üreticisine destek: ''Fiyatlar üreticiyi perişan ediyor''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında katıldığı Bayraklı Kulalılar Derneği’nin 12. Geleneksel Keşkek Günü etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Etkinlikte Manisalı hemşehrileriyle keşkek yapan Özel, buğday üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, 14 Haziran Cuma günü Tekirdağ’da düzenleyecekleri "Buğday Mitingi"ni duyurdu.

CHP'den buğday üreticisine destek: ''Fiyatlar üreticiyi perişan ediyor''
Yayınlanma:

Etkinlikte konuşma yapan Özgür Özel, buğday fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında kaldığını belirterek, üreticilerin zor durumda olduğunu vurguladı. Özel, “Türkiye’de işler yolunda gitmiyor, geleceğe umutla bakabilen insan sayısı az. Keşkek buğdaydan yapılır, buğday en temel besin maddemizdir. Ancak üreticiler perişan durumda. Geçen yıl buğday fiyatı 8 lira 25 kuruştu, bu yıl ise maliyetler yüzde yüzden fazla artarken, fiyat sadece yüzde 12 arttı. Buğdayın maliyeti 11 lira iken 9 liradan satılmak zorunda kalıyor. Geçen hafta Rize’de çay mitingi yaptık, şimdi buğday üreticisinin sesini duyurmak için Tekirdağ’a gidiyoruz,” dedi.

TEKİRDAĞ’DA "BUĞDAY MİTİNGİ"

Özel, önümüzdeki dönemde fındık ve üzüm fiyatlarının açıklanacağını hatırlatarak, “Geçen hafta Rize’de çay üreticisinin sesini duyurduk, Adana’da büyük bir isyan vardı, orada da konuştuk. Bu fiyat üreticiyi perişan ediyor, isyan büyük. Önümüzdeki cuma günü Tekirdağ’da buğday üreticisinin sesini Türkiye’ye duyurmak için buğday mitingi yapıyoruz,” diye konuştu.

“İŞÇİ VE ÇİFTÇİ İÇİN KAVGANIN EN BÜYÜĞÜNÜ VERECEĞİZ”

Özgür Özel, CHP’nin her zaman halkın yanında olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet de CHP de kimsesizlerin kimsesidir. Kimse kendini yalnız hissetmesin, biz buradayız ve sizin için mücadele ediyoruz. Kavga etmekse emekli, çiftçi, işçi, yoksul ve işsizler için kavganın en büyüğünü vereceğiz. Hedefimiz, Atatürk’ün partisini iktidar yapmaktır,” ifadelerini kullandı.

MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN ÇIKARTILAN İŞÇİLERE DESTEK

Etkinlikte konuşmasının ardından dernek tarafından kendisine gözlüksüz resminin bulunduğu bir tablo hediye edilen Özel, kürsüden indikten sonra Menemen Belediyesi’nden çıkarılan işçilerle bir araya geldi. İşçilerin yardım taleplerini dinleyen Özel, konuyla yakından ilgileneceğini belirtti. Ayrıca, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın belediyenin mal varlığını satarak başkanlığı kazandığını iddia etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.