CHP'den çarpıcı iddia: 'Murat Kurum İliç için imza attı!'

Erzincan'ın İliç ilçesinde geçtiğimiz 13 Şubat'ta yaşanan ve 9 işçinin toprak altında kalmasına neden olan heyelan faciası, yeni bir belgeyle tekrar gündeme geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, yayımladığı belgede Kurum'un imzası olduğuna işaret etti.

CHP'den çarpıcı iddia: 'Murat Kurum İliç için imza attı!'
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, facianın yaşandığı yığın liç sahasının 4. fazı için onay belgesinin dönemin Çevre Bakanı olan Murat Kurum tarafından verildiği iddia edildi.

Anagold Madencilik şirketine ait maden ocağında meydana gelen bu felaket, çevresel riskler ve madencilik faaliyetlerinin denetimi konularında önemli soruları da beraberinde getiriyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, heyelana neden olan yığın liç sahasına dair onayların Murat Kurum imzası taşıyan belgelerle verildiğini belirtti. Bu belgelerin Çevre Bakanlığının 13 Eylül 2022 tarihli resmi kayıtlarında yer aldığı ifade edildi.

Heyelanın yaşandığı liç yığınının boyutlarına ilişkin bilgilere göre, uluslararası örneklerle kıyaslandığında oldukça yüksek bir seviyeye sahip olduğu belirtiliyor. Karadeniz Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Hakan Ersoy'un açıklamasına göre ise dünya genelinde liç yığınlarının maksimum yüksekliğinin 150 metre olduğu belirtilirken; İliç'teki maden sahasındaki yığının dünyanın en yüksek seviyesi olan 257 metre yüksekliğe ulaştığı öne sürüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.