CHP'den Hatay açıklaması: 38 bin 900 oyumuz geçersiz sayıldı

CHP Hatay Heyeti, Hatay'daki seçim sonuçlarına ilişkin yapılan itirazlarla ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

CHP'den Hatay açıklaması: 38 bin 900 oyumuz geçersiz sayıldı
Yayınlanma:

Hatay'da CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkan Lütfü Savaş'ın resmi olmayan sonuçlara göre 2 bin 866 oy farkla seçimi kaybetmesi üzerine CHP Hatay İl Örgütü ve avukatlar, seçim sonuçlarına itiraz edileceğini duyurmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan başkanlığındaki heyet ile İl Başkanı Hakan Tiryaki, Hatay’daki son durumla ilgili açıklama yaptı. İl Başkanı Hasan Tiryaki, "Oylarımıza sahip çıkmak için buradayız. Süreci kontrol ediyoruz" dedi. Murat Bakan ise Hatay'a 10 milletvekili ile birlikte geldiklerini ve hukuki süreci takip ettiklerini belirterek, "Hatay halkının bir oyunun zayi olmaması için mücadele ediyoruz. Lütfü Savaş tüm süreçlerde bizimle beraber. Mücadeleyi onunla beraber yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Gökçe Gökçen ise oy sayım işlemleri ve itirazları hakkında bilgi vererek, "Hukuki süreç yürütülüyor. İtirazlarımızı yapıyoruz. Maddi hataların düzeltilmesiyle birlikte sürecin en başında seçim gecesinde 3 bin 890 olan fark, 2 bin 735'e kadar gerilemiş durumda. Bu sadece maddi hataların düzeltilmesiyle oldu" ifadelerini kullandı.

Gökçen ayrıca, Hatay’da CHP'nin 38 bin 900 oyunun geçersiz olduğu bilgisini vererek, "Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayılıyor, Hatay’da sayılmıyor. Hatay’da işleri aceleye getirmeye kalkışmayın. Hakimlere baskı uygulamayı sonlandırır. Hakimlere de hatırlatıyoruz, kanunsuz emir suçtur. Süreci devam ettiriyoruz. İl seçim kuruluna tekrar itirazlarımız var. YSK’ya itirazlarımız olacak. Burada demokrasiye sahip çıkmaya herkesi davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, CHP Hatay Heyeti, seçim sonuçlarına ilişkin yapılan itirazları sürdüreceğini ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.